Til sammen har de været 50 år i Solrød Strandkirke

Solrød: Søndag den 7. maj er der jubilæumsgudstjeneste for organist Ove Mathiesen og kirkesanger Marianne Sivholm, der hver har arbejdet 25 år i Solrød Sogn, skriver Solrød Strandkirke i en pressemeddelelse.

Marianne Sivholm og Ove Mathiesen fejrer fælles 25-års jubilæum den 7. maj kl. 11 i Solrød Strandkirke. Efter jubilæumsgudstjenesten den 7. maj kl. 11 er menighedsrådet vært ved en reception, og alle er velkomne. Pressefoto

Hvor mange gudstjenester og arrangementer, de har været med til, har ingen af dem styr på. Men det er blevet til mange – og de nyder det stadig. For som Marianne Sivholm siger i en pressemeddelelse fra Solrød Sogn:

– Jeg glæder mig til hver eneste weekend, hvor jeg skal synge her. Jeg føler mig virkelig blandt venner i kirken, og særligt vil jeg rose organisterne. Det har været en gave at få lov til at arbejde sammen med så dygtige og topprofessionelle musikere. Det bliver aldrig rutine. Der er altid noget at lære og udvikle i samspillet med dem. Det er fedt.

– Ja, vi har haft nogle fantastiske kollegaer gennem årene – både i Strandkirken og i landsbyen. Jeg har sat meget stor pris på vores fremragende sangere og for ikke mindst for samarbejdet med min organistkollega Lars Ruuth, tilføjer Ove Mathiesen.

Marianne Sivholm er en af tre faste kirkesangere. De andre er Elaf Larsen og Anna Luise Mogensen.

– Der har faktisk kun været seks kirkesangere i løbet af min ansættelse. Det er ikke ret mange, og det siger også noget om godt kollegaskab, siger Ove Mathiesen, der er 63 år, mens Marianne Sivholm er 65.

I Solrød Sogn ligger både Solrød Strandkirke og Solrød Kirke, men det er kun i den førstnævnte kirke, at der fast er gudstjeneste. Derfor er det her, de to musikalske partnere henholdsvis har spillet og sunget flest gange.

Men Marianne Sivholm sætter også stor pris på at synge i den gule kirke i Solrød Landsby, hvor der hovedsageligt holdes dåb, konfirmationer, vielser og bisættelser. Hun er lærer og har arbejdet som sådan i 41 år, heraf de sidste 11 år på Karlslunde Dagskole.

Udsøgt akustik i Solrød Strandkirke

Ove Mathiesen spillede som universitetsstuderende og senere i sin konservatorietid i København for Vartov Kirkes internationale menighed. Han er enig med Marianne Sivholm og tilføjer om, at der er gode akustiske aspekter ved kirken:

– Solrød Strandkirke har en uforlignelig og berømmet akustik til gudstjenestesang og som koncertsal for både store og helt små ensembler. Kirkens fine instrumenter; et meget smukt og godt klingende Andersen & Bruun-orgel og et fremragende Yamaha C3 flygel, bliver begge brugt næsten i døgndrift.

En stor post i Ove Mathiesens ansættelse har været arbejdet med børne- og pigekor – en udfordring, der med tiden er blevet til en overraskende stor passion.

– Arbejdet med korpigerne er noget helt særligt og har været det mest rørende for mig. Jeg har arbejdet med flere hundrede korpiger gennem tiden, og det er fantastisk at følge dem, fra de begynder som små, til de går ud af gymnasiet og synger som engle, siger Ove Mathiesen.

Marianne Sivholm synes, at højmesserne har givet hende de bedste oplevelser. Det er blandt andet på grund af den faste menighed, som har et unikt fællesskab og favner alle.

– Det, jeg har nydt mest ved højmesserne, er samspillet mellem at synge traditionelle og klassiske salmer mikset med moderne melodier.”

Marianne Sivholm og Ove Mathiesen fejrer fælles 25-års jubilæum den 7. maj kl. 11 i Solrød Strandkirke. Efter jubilæumsgudstjenesten den 7. maj kl. 11 er menighedsrådet vært ved en reception, og alle er velkomne. Pressefoto