Spareøvelser i kommunerne bliver lig med lukkede døre og telefoner … hvorfor den logik?

Hvorfor har kommunerne fået den tanke, at den eneste ide til kommunale besparelser er at lukke rådhusenes døre og telefoner, således at man undgår de modbydeligt tidskrævende kunder i at komme i kontakt med rådhusets personale.

I Køge Kommune lukkes dørene totalt nu også om fredagen, og i Solrød Kommune og Greve Kommune er det sket for længe siden. Borgmestrene skændes åbenbart bravt om, hvem der er skyld i, at nabokommunens borgere kommer rendende og gør ulejlighed grund af forskelligheder i tidspunkter for de lukkede døre. Hvor fjollet kan det blive ?

Ingen får den tanke, at tænke totalt anderledes.

•Op med døre, vinduer og telefonbetjening alle ugens dage, herunder både fredag og lørdag.

•Åbningstider fra 8-18 hverdage og 8 til 14 på lørdage.

•Op med tilgængelighed.

•Turnusplanlægning og fleksible fysiske arbejdspladser til rådhusenes medarbejdere.

•Op med et større og fleksibelt arbejdsfelt for medarbejderne, der på den måde får et større kompetenceområde og større arbejdstilfredshed.

•Væk med fredagsfri for rådhusets personale.

•Ikke noget med at sidde på hjemmearbejdspladser med borgernes personlige data frit tilgængelige for både den ansattes familie og gæster, hvor enhver kan sætte et USB-stik i og tage for sig af diverse CPR numre og andre informationer om borgerne.

Alt dette kan fint kombineres med en spareøvelse, hvor den enkelte ansattes kompetencer vurderes, og antallet af medarbejdere reduceres.

Indfør fleksible arbejdspladser og arbejde på tværs af afdelinger.

Kommuner: Prøv dog at tænke nyt og anderledes i stedet for som den første spareøvelse at tænke:

Vi lukker bare dørene i og slukker for telefonbetjeningen. Så går det nok, og så er vi også fri for at mødes med de tidskrævende kunder i den kommunale butik.

Lisa Melohn

Vestre Grootsvej 16

2680 Solrød Strand