Lån bøgerne i brugsen fremover

Foto: Marianne Holst
Pladsen er stadig tom, og der kommer som bekendt ikke noget bibliotek i Havdrup foreløbigt. Men som et lille plaster på såret er der nu planer om at lave et bibliotekshjørne hos SuperBrugsen, efter at Kirkens Genbrug skal flytte.
Pladsen er stadig tom, og der kommer som bekendt ikke noget bibliotek i Havdrup foreløbigt. Men som et lille plaster på såret er der nu planer om at lave et bibliotekshjørne hos SuperBrugsen, efter at Kirkens Genbrug skal flytte.

Solrød: Bogelskere i Havdrup får måske deres eget hyggehjørne i SuperBrugsen i Havdrup, hvorfra de kan bestille og hente bøger fra Solrød Bibliotek. Det er i hvert fald, hvad både supermarkedet og kommunen arbejder frem mod.

Social- og kulturudvalget har drøftet, hvordan Havdrup-borgerne sikres fortsat at kunne låne biblioteksbøger, når den nuværende aftale med Kirkens Genbrug i Havdrup ophører.

Her har man, siden Havdrup Bibliotek lukkede i 2004, kunnet hente og aflevere materiale fra Solrød Bibliotek efter bestilling over internettet. Den mulighed forsvinden med udgangen af februar måned næste år, hvor naboen Netto udvider, og genbrugsbutikken derfor ikke længere kan leje lokalet.

Flere alternativer har været i spil. Dels Kirkens Genbrugs nye butik. Hvor den placeres kan ikke oplyses endnu, men der bliver mindre plads. Der kan derfor ikke forventes plads til pc eller steder at sidde og læse, hvilket der nu heller ikke har været hidtil.

En anden mulighed kunne være OK-tanken på Hovedgaden 54, hvor et tidligere grillbar-lokale sammen med tankens butik kunne indrettes til biblioteksservice.

Social- og Kulturudvalget synes nu bedst om tredje mulighed: SuperBrugsen i Havdrup. Her er det planen at omdanne den nuværende blomsterafdeling ved indgangen til et hyggeligt sted for bibliotekets lånere. Det forklarer uddeler Thomas Eggebrecht:

– Vi tænker på at sætte et par caféborde op og en kaffeautomat, så lånerne kan hygge sig med en gratis kop kaffe.

Servicen for lånerne bliver også forbedret på den måde, at hvor man hidtil har skullet benytte sin egen computer, har butikken planer om at stille et par PC' ere op, så man kan gå på nettet og bestille materialer hjem i butikken. Det bliver i givet fald fra 1. marts, at lånerne kan benytte sig af de nye faciliteter i SuperBrugsen, men sagen skal først op i byrådet.