LA-forslag: Send byrådsmøder på live-tv

Der er altid tilhørere mødt frem til byrådsmøderne i Solrød. Men det er ganske få – og næsten altid de samme, som sætte tid af til at følge den politiske debat live i byrådssalen.

Hvis det står til Emil Blücher fra Liberal Alliance, så skal der – som i blandt andet Køge og Roskilde – fremover livestreemes på internettet fra møderne.

– Jeg føler, at debatten i byrådssalen bærer præg af at der er få tilhørere. Det er lidt en skam. Men jeg forstå godt, at der ikke møder flere frem, hvis de har et punkt på dagsordenen, som interesserer dem, og så så tager to minuttter udaf et to timers byrådsmøde at debattere, fortæller Emil Blücher.

Han er godt klar over, at det nok bliver begrænset, hvor mange der sætter sig foran computeren og følger byrådsmødet live .

– Jeg tror ikke, at der vil sidde 100 klar ved computeren. Men fordelen med livestreame er også at man kan gå ind og se fra tidligere møder. På den måde bliver politikerne stillet til ansvar for deres udtaler, fordi det er optaget. Det er så let at sige noget på skrift. Noget andet er at sige det »i den virkelige verden«.