Kvinder – tag vare på jer selv og jeres krop

Solrød: Kræftens Bekæmpelse kører aktuelt en kampagne for at øge tilslutningen til screening for livmoderhalskræft.

I Danmark har vi forskellige screeningsprogrammer for at opdage kræft i tide, så vi kan nå at blive behandlet inden det er for sent og kræften har bredt sig. Mange takker ja til de screeningstilbud der kommer, men et sted halter vi langt bagud.

Det er i forhold til screening for livmoderhalskræft. Kun 59 % af kvinderne mellem 23 og 64 år, som bliver tilbudt screening, siger ja tak og helt galt er det hos de unge kvinder mellem 23 og 29 år. Her er det kun 50 %, der takker ja til tilbuddet.

Vi ved ikke med sikkerhed, hvorfor de unge kvinder ikke tager positivt imod tilbuddet.

Er det fordi de glemmer det? Er det fordi de er ligeglade? Er det fordi, de tror HPV-vaccinen beskytter dem 100 %? Er det fordi de er bange for undersøgelse?

I Kræftens Bekæmpelse arbejder vi på at oplyse og rådgive om kræftsygdomme, behandlingsmuligheder og ikke mindst forebyggelse.

Derfor er budskabet fra Kræftens Bekæmpelse Solrød lokalforening – kvinder tag vare på jer selv og jeres krop, sig ja til screening for livmoderhalskræft, så evt. sygdom kan opdages i tide og behandles. Husk alle kan blive ramt af kræft – også dig!

Kræftens Bekæmpelse Solrød lokalforening.