Hurtige bilister ved Solrød: Bil måtte beslaglægges

Politiet havde travlt omkring Solrød på Køge Bugt Motorvejen mandag formiddag.

Slingrede kraftigt mellem vognbaner på motorvejen

Færdselspolitiet fik hjælp fra endnu en patrulje til at lede efter føreren, der kort efter dukkede op i nærheden.

Foto: FROM

Solrød: Mandag formiddag blev en færdselspatrulje i et civilt køretøj med videoudstyr overhalet af en ældre personbil, der kørte hurtigere end tilladt i sydgående retning på Køge Bugt Motorvejen ved Solrød Strand.

Politiet indledte en hastighedsmåling og kunne kort efter konstatere, at føreren kørte med mindst 132 km/t mod de højst tilladte 110 km/t ifølge skiltningen på motorvejen.

Personbilen blev ført af en 24-årig mand fra København S, som blev sigtet for hastighedsovertrædelsen. Da det viste sig, at han også i forvejen var frakendt kørekortet, blev han også sigtet for kørsel i frakendelsestiden. Desuden kunne politiet mistænke ham for at være påvirket af narkotika under kørslen, efter at politiet havde konstateret en kraftig lugt af hash i bilens kabine.

Den 24-årige blev efter sigtelsen også for narkokørsel kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Politiet sørgede også for at få fjernet den 24-åriges bil fra motorvejen, idet dagens kørsel var fjerde gang inden for de seneste tre år, at han blev afsløret i at køre bil trods det manglende kørekort. Personbilen, som den 24-årige havde været ejer af i en uge, blev beslaglagt med henblik på senere konfiskation i et retsmøde, som den 24-årige vil blive indkaldt til, når sagerne mod ham skal afgøres, oplyser Midt- og Vestsjællands Politi.

Politiet skriver også i sin døgnrapport, at en færdselspatrulje mandag formiddag målte en anden personbil til at køre med en gennemsnitshastighed på mindst 182 km/t ad Køge Bugt Motorvejen i sydgående retning frem til afkørsel 31a Solrød S, hvor føreren af personbil for enden af frakørslen fortsatte ind på en pendler-parkeringsplads, men kørte venstre rundt om helleanlægget.

På parkeringspladsen stak føreren af fra bilen, mens en 21-årig mand fra Køge som passager blev ved bilen. Han blev ikke sigtet for noget.

Færdselspolitiet fik hjælp fra endnu en patrulje til at lede efter føreren, der kort efter dukkede op i nærheden. Der var tale om en 21-årig mand fra Korsør, som ud over hastighedsovertrædelsen (højst tilladt 110 km/t ad motorvejen jf. skiltningen) også blev sigtet for kørsel i frakendelsestiden, da han i forvejen var frakendt førerretten, samt for kørsel venstre rundt om helleanlægget.

Den 21-årige kan nu forvente at høre nærmere fra politiet, når sagerne mod ham skal afgøres, lyder det fra politiet.

Færdselspolitiet fik hjælp fra endnu en patrulje til at lede efter føreren, der kort efter dukkede op i nærheden.

kellermann