Foredrag om Kunstnerkolonierne

Foredrag med Michael Thouber på Solrød Bibliotek den 26. april 2023

Billetter til de to spændende timers foredrag den 26. april kan bestilles på www.solbib.dk

Solrød: Ingen sommer uden svaler, ingen kunstudstilling uden kurator.

De meget underholdende udsendelser om Kunstnerkolonierne på Skagen, i Fåborg og på Bornholm havde mange seere da de blev vist på TV.

På forhånd kunne man være skeptisk over for ideen om at tre grupper, af meget forskellige kunstnere, ville være i stand til, nærmest på kommando, at producere et færdigt kunstværk på afmålt tid samt skabe en udstilling af de meget forskellige værker idet de færdige kunstværker, fra de tre koloniers kunstnere, ved ugens afslutning skulle sammensættes til en seværdig kunstudstilling.

Men det lykkedes som bekendt, ikke mindst takket være hjælpen fra kunstkurator Michael Thouber som, med stor indsigt og respekt for de meget forskellige kunstnere, kunne fungere som fødselshjælper for projektet med de tre kunstnerkolonier.

Kunstgruppen på Solrød Bibliotek og Kulturhus har nu inviteret Michael Thouber til Solrød for dels at fortælle om arbejdet med at få de tre gruppers anstrengelser til at gå op i en højere enhed og dels en mere generel fortælling om nutidskunsten og de – til tider meget moderne og særprægede – udstillinger der vises på Kunsthal Charlottenborg, på Kongens Nytorv, hvor Thouber er direktør.

Billetter til de to spændende timers foredrag den 26. april kan bestilles på www.solbib.dk