Besøg hos B-Bikes: Reparation af elcykler har taget fart

Reparation af elcykler kan lyde relativt simpelt, men der er enormt mange processer at holde styr på og snor i, lød det blandt andet fra B-Bikes på Engstrupgård i det nordligste af Solrød Kommune, da borgmester Emil Blücher tirsdag var på besøg.

Besøg hos B-Bikes: Reparation af elcykler har taget fart

Frank Remmer von Barner havde besøg af Emil Blücher, Mette Østergaard og Eva Wendt. Foto: Thomas Kellermann

Det var noget lidt andet, end sidste gang borgmester i Solrød Kommune Emil Blücher (LA) var på Engstrupgård, som han slog fast tirsdag, da han sammen med erhvervskonsulent Eva Wendt fra Solrød Kommune og forretningsudvikler hos Erhvervshus Sjælland Mette Østergaard besøgte B-Bikes, som de sidste godt to år har været at finde på adressen Møllesvinget 6.

– Jeg overvejede da også at sætte nogle æg frem, sagde stifter og direktør Frank Remmer von Barner muntert.

I en ellers travl tid for den hastigt voksende virksomhed havde han lagt et besøg i kalenderen, hvor han blandt andet fortalte om historien bag virksomheden. Det har ligeledes været beskrevet i avisen, at erhvervseventyret for Frank Remmer von Barners begyndte med, at han spurgte lederen af sønnens vuggestue, om de skulle bruge nogle ladcykler. Han havde nemlig, efter dialog med en lokal forhandler, bestilt en elladcykel til sig selv fra Kina, men den var ikke kommet frem endnu, så han kendte ikke kvaliteten på cyklerne, da han bestilte en container og fik fragtet 20 af dem til Danmark.

Lederen af vuggestuen kunne fortælle, at Greve Kommune var på udkig efter elladcykler til kommunens dagplejere og opfordrede Frank Remmer von Barner til at lave et tilbud til Greve Kommune, som de takkede ja til.

Siden er B-Bikes gået over til at levere service på elcykler frem for at sælge dem, om end en god sjat pryder indgangen på Engstrupgård.

Og med et hurtigt voksende marked for elcykler, er der nok at se til, som Frank Remmer von Barner kunne fortælle. Hans kone har hjulpet meget til i virksomheden, blandt andet med bogholderi, som er det eneste, han ikke selv har lavet i virksomheden indtil videre. Der har med andre ord været godt travlt i virksomheden, der også har en afdeling i Randers og Fredericia og i alt har omkring 50 ansatte.

– Man stiller sig selv nogle spørgsmål undervejs. Men det at være selvstændig handler allermest om at tro på det, og så skal man eksekvere, sagde Frank Remmer von Barner også.

Frank Remmer von Barner havde besøg af Emil Blücher, Mette Østergaard og Eva Wendt. Foto: Thomas Kellermann

Postnord

Selv er han vokset op i Hvidovre og bor i Karlslunde med sin familie. Og på trods af den megen fart, virksomheden har på, holder han sig gerne lokalt, som han forklarede – noget af det, der eksempelvis er på bedding nu, er et samarbejde med den lokale virksomhed A/S Secure om et hjul, der bedre egner sig til elladcykler, som han forklarede på den del af Engstrupgård, hvor man førhen har kunnet købe blomster. I dag står B-Bikes’ svejseanlæg lige netop dér, og videre ud ad nærmeste dør er der plastret til med Postnords ladcykler, der trænger til en kærlig hånd. Lige præcis Postnord og Frank Remmer von Barner har lavet mange aftaler i løbet af de seneste år.

– Deres elcykler laver vi mange af, som Frank Remmer von Barner tilføjede.

B-Bikes reparerer mange af Postnords cykler, som Frank Remmer von Barner blandt andet forklarede. Foto: Kim Rasmussen