Der lyder en svag susen fra ovne og ventilatorer, men den bliver hurtigt overdøvet af et »klik-plok«. En øldåse bliver åbnet, og latterbrøl varmer det store køkken op.
– Nogle gange er de lige som en SFO uden lærer.
Henrik Madsen underviser på ottende år på »Madlavning for mænd« på Skælskør Skole i Kreativ Oplysnings Kreds-regi (KOKSH), der hører hjemme i Skælskør. Og egentligt er det ikke så meget maden, de 12 kursister kommer for at blive klogere på.
– Jeg kommer her primært for det sociale og for at komme lidt ud og få et afbræk fra hverdagen. Vi laver en masse gas og jokes – det er værkstedshumor. Jeg laver også mad derhjemme, men menuen har ikke ændret sig, fordi jeg kommer her, fortæller Torben Bardram.
Torsk med wasabi-creme
Der bliver dog også lavet lækker mad, mens dåseøl og et glas med vin bliver nydt. Og denne aften er det dampet torsk med wasabi-creme på ristet rugbrød til forret efterfulgt af indbagt kalvemørbrad med madeirasauce, små kartofler og rodfrugter, der er lagt i ovnen til. .