Utålmodige politikere rykker politiet for svar

Hvem sladrede om Helle Blaks fyring for snart et år siden? Stadig er hele det tidligere byråd meldt til politiet, som efterforsker sagen.
Hvem sladrede om Helle Blaks fyring for snart et år siden? Stadig er hele det tidligere byråd meldt til politiet, som efterforsker sagen.

Hurtigst muligt.

Det er svaret fra politiet, når Sjællandske spørger til, hvornår man venter afgørelse i sagen om læk af Helle Blaks (SF) fortrolige oplysninger sidste år.

Lækagen af hendes personlige ansættelsesforhold, som skete til pressen i forbindelse med byrådsmedlemmets fyring som leder af Rosenkildegårdens Ungdomscafé, kostede den 22. marts en politianmeldelse af hele det daværende byråd. Anmeldelsen blev foretaget af Stén Knuth (V), som var borgmester indtil årsskiftet.

Politiinspektør Kim Kliver, Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, fortæller nu til Sjællandske, at efterforskningen pågår, ligesom det er tilfældet med analyserne af det materiale, der er blevet indsamlet.

Han slår samtidig fast, at han ikke pt. kan sige, hvor lang tid det vil tage.

Borgmester John Dyrby Paulsen (S) mener dog, det er uholdbart, at det tidligere byråds medlemmer stadig har dynen af mistænkeliggørelse hængende over hovedet – snart et år efter. Samme toner lyder fra flere øvrige politikere.

– Det er ingen hemmelighed, at jeg er lidt utålmodig. Det er vi alle sammen, så vi har også rykket politiet for et svar. Vi kan jo ikke blive ved at have sådan en politianmeldelse hængende, siger John Dyrby Paulsen, som også drøftede sagen med økonomiudvalgets øvrige medlemmer mandag.

– Og ja, der har nok været en god grund til at vente til efter valget, men nu mener jeg så også, at vi godt snart kan få den sag afsluttet, siger borgmesteren.