Udvider afspærring: Pressen skal holde afstand

Filippa eftersøges: Politifolk i blå dragter arbejder bag afspærring

Politiet er massivt til stede ved et hus på Fladholtevej. Nogle af politiets efterforskere er iført blå overtræksdragter.

Foto: Anders Ole Olsen

Politiet afspærrede søndag morgen et hus på Fladholtevej i Kirkerup.

Ifølge Sjællandske Nyheders reporter på stedet, kommer der løbende flere politipatruljer til huset, der er beliggende tæt på Kirkerup nær Slagelse, hvor den 13-årige Filippa forsvandt lørdag middag.

Beredskabsstyrelsen er netop ankommet med mandskab. Der er også kommet flere motorcykelbetjente til, og en drone er blevet sendt i luften og svæver over et nærliggende skovområde.

Ud over afspærringen foran huset er også en skovsti blevet afspærret.

Der er endnu ingen officielle udmeldinger eller kommentarer fra Sydsjælland og Lolland-Falsters politi om huset på Fladholtevej.

I en pressemeddelelse skriver politiet, at man vil være til stede i området omkring Kirkerup hele søndagen.

Pressen er blevet bedt om at holde afstand, og vejen er spærret for forbipasserende, der må vende om. Man kan ikke komme tættere på en cirka 500 meter fra huset.

Politiet arbejder i blå DNA-dragter ved adressen, der ligger omkring to kilometer fra det sted, hvor den 13-årlige piges forældre fandt hendes cykel, taske og telefon.

Video: Emilie Haumann Munck

Politi og Beredskabsstyrelsen er til stede ved et hus på Fladholtevej tæt på, hvor den 13-årige Filippa forsvandt.

Mange henvendelser

Politiet har i løbet det seneste døgn modtager 600 henvendelser fra borgere, der har haft videooptagelser eller har meldt ind med oplysninger, som politiets efterforskere er i gang med at undersøge. Det oplyser politiinspektør Kim Kliver.

Han tilføjer, at natten over ledt i området med mere end 20 hunde og et stor antal efterforskere og betjente generelt. Vi har allerede gennemgået en lang række henvendelser og en stor mængde videomateriale, for at bl.a. kortlægge Filippas færden op til hendes forsvinden. Derudover arbejder vores efterforskere med vidneforklaringer, de tekniske spor og generel bred efterforskning.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har desuden fået assistance fra flere forskellige af politiets landsdækkende eksperter – bl.a. politihunde, it-specialister og NKC (Nationalt Kriminalteknisk Center).

Her er hvad vi ved om sagen

13-årige Filippa forsvandt lørdag, efter at hun havde delt aviser ud i Kirkerup mellem Sørbymagle og Fuglebjerg ved Slagelse.

* Filippa færdiggjorde sin avisrute lørdag klokken 11.30, og samme tidspunkt ringer hun til faren og siger, at hun er på vej hjem.

Derefter har familien ikke hørt fra hende. Det har faren fortalt til Sjællandske Nyheder.

Familien fandt efterfølgende ifølge faren den 13-åriges cykel, taske og telefon i vejkanten.

* Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi efterlyser lidt før klokken 16.00 pigen lørdag eftermiddag.

Hun beskrives værende 13 år, 172 centimeter høj, spinkel af bygning og med langt lyst hår. Derudover er hun iklædt blåt joggingtøj.

* Sydsjællands og Lolland-Falsters politi arbejder ud fra en teori om, at der er sket en kriminel handling.

* Politiinspektør ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har udtalt, at politiet "ser på sagen med allerstørste alvor".

* Politiet har haft en helikopter indsat i området over Sørbymagle og Fuglebjerg i forbindelse med eftersøgningen.

Nationalt Kriminalteknisk Center (NKC) og andre politikredse hjælper også med eftersøgningen.

* Søndag leder politiet videre i området med hunde og indsamler spor.

Politiet har også afspærret et hus og desuden afspærret en vej for gennemkørsel i Kirkerup.

Politiets teknikere er også i færd med at arbejde på en skovsti nær Fladholtevej.

Også Beredskabsstyrelsen er rykket ud.

* Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har bedt offentligheden om hjælp til at finde den 13-årige Filippa.

Blandt andet har politiet opfordret alle, der har videoovervågning eller har kørt med dashcam på deres biler lørdag i området ved Sørbymagle og Fuglebjerg, om at se optagelserne igennem og ringe til politiet på 114, hvis de har optagelser, der kan hjælpe i forbindelse med pigens forsvinden.

Politiet har per søndag morgen modtaget mere end 600 henvendelser fra borgere i forbindelse med 13-årige Filippas forsvinden.

* Politikredsen opfordrer stadig alle, der kan have informationer om den 13-årige piges forsvinden, til at kontakte politiet hurtigst muligt.

Kilder: Twitter, Ekstra Bladet, sn.dk, TV 2, pressemeddelelse fra Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi, B.T. og Ritzau.

Hjemmeværnet er også ankommet til Fladholtevej, hvor politiet har afspærret et hus i forbindelse med eftersøgningen af den 13-årige Filippa, der forsvandt lørdag middag.