Trussel om retssag i sag om andelskassen

Den københavnske investor Jens Kindberg, der sammen med foreningen Red Andelskassen ønsker at købe Andelskassen JAK fri af statens skraldespandsselskab, Finansiel Stabilitet, føler, det er meget op ad bakke.

– Finansiel Stabilitet gør alt, hvad de nu kan, for at få smidt os ud af processen, hvilket er til skade for både lokalsamfund, tidligere andelshavere samt medarbejderne, siger Jens Kindberg, der fornylig for anden gang har sendt et langt klagebrev til erhvervs-, og vækstminister Troels Lund Poulsen (V) vedrørende den måde, Finanstilsynet og Finansiel Stabilitet har håndteret sagen på.

Finansiel Stabilitet er jo i øjeblikket ved at sælge andelskassen, hvilket man forventer vil ske i løbet af denne måned .

Jens Kindberg og foreningen Red Andelskassen vil som nævnt gerne købe – og afleverede i mandags i tilbud på 60,5 millioner kroner. Kindberg pointerer, at dette tilbud vil betyde, at de 1622 andelshavere, der ellers stod til at miste tilsammen 22,5 millioner kroner, vil blive holdt skadesløse.

Hvilket han ikke mener vil være tilfældet, hvis andelskassen overtages af et andet pengeinstitut. Her er Arbejdernes Landsbank ifølge Kindberg et godt bud.

– Såfremt andelshaverne ikke sikres deres værdi, vil jeg og/eller foreningen højst sandsynligt anlægge sag. Jeg har blandt andet et dokumenteret tab på seks millioner kroner mod Henrik Bjerre-Nielsen (direktør for Finansiel Stabilitet red.) personligt, skriver Jens Kindberg i brevet til Troels Lund Poulsen.

Jens Kindberg oplyser til Sjællandske, at de seks millioner kroner stammer fra andelskassens engagement med ejendommen Jørslevlyst ved Karise, der efter Kindbergs og Red Andelskassens mening er blevet solgt alt for billigt af Finansiel Stabilitet.

Det har ikke været muligt at gå en kommentar fra underdirektør Lars Houlind i Finansiel Stabilitet, der står for salget af andelskassen.