Togbus i 10 dage mellem Ringsted, Slagelse og Korsør

Togene vil ikke kunne passere Slagelse Station i 10 dage fra 17. juli på grund af sporarbejde. Samtidig skal der støbes et ben til den kommende bro over sporet her mellem spor fire og fem. Tølløsetoget på billedet vil dog køre videre i perioden.  Foto: Arne Svendsen
Togene vil ikke kunne passere Slagelse Station i 10 dage fra 17. juli på grund af sporarbejde. Samtidig skal der støbes et ben til den kommende bro over sporet her mellem spor fire og fem. Tølløsetoget på billedet vil dog køre videre i perioden. Foto: Arne Svendsen

Rejsende må belave sig på en noget besværligere transport med tog mellem Ringsted, Slagelse og Korsør her i juli.

Fra fredag aften den 17. juli til og med søndag den 26. juli er det nemlig nødvendigt at indsætte togbusser mellem Ringsted, Slagelse og Korsør.

Det skyldes et sporarbejde på Slagelse Station, som Banedanmark skal udføre. Et sporarbejde som på sigt skulle give mere stabil togdrift.

Arbejdet er dog kun et vedligeholdelsesarbejde med blandt andet svelleudskiftning, idet den endnu større ombygning af Slagelse Station som tidligere nævnt er udskudt til 2021.

Først mandag morgen 27. juli bliver trafikken normal igen.

– Det betyder, at de rejsende vil opleve længere rejsetid. Vi prøver dog altid at få placeret disse sporarbejder i sommerferien, hvor mange af de faste pendlere holder ferie, siger trafikinformationschef i DSB Tony Bispeskov.

Flere busruter

Regionaltogene, som normalt kører til/fra Slagelse, kører under sporarbejdet mellem København H og Sorø.

De rejsende, som ikke skal af i hverken Sorø eller Slagelse, kan i Ringsted og Korsør stige på direkte busser mellem disse byer. De øvrige kan vælge en bus, der stopper i Sorø og Slagelse.

Rejser du med de internationale tog til og fra Tyskland, så skal du med togbus mellem Ringsted og Nyborg.

– Det skyldes, at vi vil undgå for meget trængsel og derfor spreder passagererne lidt, siger Tony Bispeskov.

I Slagelse holder busserne på busterminalen ved Ndr. Stationsvej.

For passagererne på første klasse gælder i øvrigt, at der ikke kan gives den sædvanlige forplejning til dem i perioden.

De kan dog hente kaffe/te, kildevand, rundstykker og muffins i DSB-butikkerne før og efter rejse.

Støber ben til bro

Programleder Torben Hjelm fra Slagelse Kommune, der arbejder med Campus-projektet, oplyser i øvrigt, at man vil benytte lukningen af Slagelse Station til at lave en af de indledende øvelser til den bro, som skal sættes op over sporet fra busterminalen og over til det nye Absalon-byggeri.

– Vi vil støbe det ben, som skal stå på perronen mellem spor fire og fem, siger Torben Hjelm.

Han oplyser videre, at man i forbindelse med broprojektet planlægger en omlægning af busstationen, så det bliver muligt for biler at køre ind og aflevere passagerer på det sted, hvor den nye bro »lander« på busstationen.