Slagelse hentede første forårspoint

FODBOLD: Med sin scoring et kvarter før tid i lørdagens udekamp mod BK Skjold sørgede Nikolaj Bonde for, at Slagelse B&I fik hentet 1-1 og dermed vestsjællændernes første point i foråret med hjem fra Fælledparken.

22-årige Nikolaj Bondes scoring gav Slagelse B&I ét point med hjem fra lørdagens kamp ude mod BK Skjold. Billedet er fra vestsjællændernes hjemmekamp mod KFUM i sidste uge. Foto: Jens Wollesen.

Foto: Foto Jens Wollesen

Efter to nederlag til henholdsvis LSF og KFUM, så blev Slagelse B&I’s danmarksserie-mandskab lørdag eftermiddag noteret for holdets første point i 2023, da vestsjællænderne i Fælledparken spillede 1-1 med BK Skjold.

Og efter en decideret dårlig præstation i seneste opgør hjemme mod bundproppen KFUM København, der blev tabt med 2-0, så var det tiltrængt med en hurtig spille- og indstillingsmæssig oprejsning.

– Indstillingen var god. Det var også et fokus før kampen og noget, vi havde snakket om i løbet af ugen efter KFUM-kampen. Det var det primære – vi skulle kunne se hinanden i øjnene efter kampen. Og det synes jeg bestemt, vi kunne i dag. Der var en verden til forskel i forhold til præstationen i KFUM-kampen, lød det fra Slagelse-cheftræner Carsten Hemmingsen.

Målløs halvleg

Lørdagens opgør mellem nedrykningsspillets nummer fem Slagelse B&I og nummer tre BK Skjold kom intenst fra land på Fælledparkens charmerende kunstgræsbane ved siden af nationalarenaen, hvor der blev gået til vaflerne af to toptændte mandskaber.

Det betød også, at kampens dommer allerede fik langet tre ”ostemadder” ud – to af dem til henholdsvis Slagelses Ricki Olsen og Aleksander Møller Hansen – i de første jævnbyrdige 45 minutter, som sluttede med status quo på måltavlen.

Kort efter pausen fik vestsjællændernes Nikolaj Bonde en gylden mulighed for at bringe slagelseanerne i front, men offensivspilleren missede den store mulighed alene med Skjold-målmanden.

I stedet for et vestsjællandsk føringsmål, så blev det i stedet værterne, der et kvarter efter pausen kom i spidsen, da Egzon Zeqiri udnyttede en Slagelse-defensiv i ubalance til at sparke bolden i nettet på en omstilling.

Slagelse-dominans

Østerbro-mandskabets føringsmål slog dog ikke vestsjællænderne ud – tværtimod så fik de i stedet fundet et ekstra gear frem, som pressede værterne længere tilbage på banen.

Ganske fortjent affødte Slagelse-dominansen også en udligning med et kvarter igen, da et godt opspil og et fladt indlæg endte i fødderne på Nikolaj Bonde, der i feltet forløsende fik sat læderkuglen i netmaskerne.

I slutfasen havde begge hold optræk til at snuppe alle tre point, men det hele sluttede ganske retvisende med en deler i Fælledparken.

– Når man sammenligner med KFUM-kampen, så spillede vi en rigtig fornuftig kamp i dag. Vores gameplan var tydelig i forhold til presspillet, som vi har trænet på, og som fungerede godt. Vi var taktisk det bedste hold, men resultatet er vel fair nok, selvom det selvfølgelig havde været rart med alle tre point, sagde Carsten Hemmingsen, der havde Rasmus Søe tilbage fra karantæne, men måtte undvære blandt andre Mads Littrup og Jakob Jensen.

Pointdelingen bringer Slagelse på femtepladsen op på 26 point i den tætte nedrykningspulje.

På fredag venter en ny vigtig kamp hjemme mod puljens nummer seks, VB 1968, som har fire point op til vestsjællænderne.

Kamptal

Danmarksserien, kval.

BK Skjold – Slagelse B&I: 1-1 (0-0)

1-0: Egzon Zeqiri (61)

1-1: Nikolaj Bonde (75)

Slagelses hold:

Jonas El-Beltagi – Alen Setka, Marc Nielsen, Tobias Hansen, Aleksandar Spasojevic – Mike Mayhøfer (72 Bekir Biyik), Ricki Olsen, Rasmus Søe Andersen, Nikolaj Bonde (90/ Daniel Taser Kolberg) – Bertil Rygaard, Aleksander Møller Hansen.

22-årige Nikolaj Bondes scoring gav Slagelse B&I ét point med hjem fra lørdagens kamp ude mod BK Skjold. Billedet er fra vestsjællændernes hjemmekamp mod KFUM i sidste uge. Foto: Jens Wollesen.