Simulatorgolf gav jackpot

GOLF: Den professionelle golfspiller Christian Jacobsen fra Korsør sikrede sig karrierens største præmiecheck i en virtuel turnering med mere end 500 deltagere.

Simulatorgolf gav jackpot

- Jeg har en masse gode sponsorer, som næsten dækker alle mine udgifter i sæsonen. Men jeg er lige flyttet sammen med min kæreste, og nu har vi da lidt mere at gøre godt med, siger Christian Jacobsen, der netop har vundet 100.000 kroner i en virtuel golfturnering. Foto: John Ringstrøm

Sæsonen i Nordic Golf League er ikke begyndt endnu, men alligevel har Christian Jacobsen fra Korsør Golf Klub allerede sikret sig årets første præmiecheck.

Forleden blev vestsjællænderen nummer to i 2. afdeling af Next Golf Tour, der er en stribe internationale turneringer i simulatorgolf, og andenpladsen blandt de 505 deltagere fra hele verden indbragte Christian Jacobsen hele 14.802 dollars – cirka 100.000 danske kroner.

– Det er min markant højeste præmiecheck nogensinde, siger en glad Christian Jacobsen, der normalt ikke er så meget for at spille golf indendørs.

– Jeg har sagt til min far, at jeg ikke forstår simulatorgolf og ikke kan finde ud af det. Men jeg har trænet en del på TrackMan inde i Rødovre, og nu har jeg fundet ud af, hvordan man gør. Så nu går jeg og joker med, at jeg er blevet esports gamer. Det er jo nærmest som at spille computerspil, siger han med et grin.

Sindssygt mange penge

Turneringerne på Next Golf Tour består af én enkelt runde, og selv om deltagerne har 12 dage at vælge imellem, sørger TrackMan-simulatorerne automatisk for, at alle spiller samme bane og har samme betingelser i forhold vil vind og vejr, greenhastigheder og lignende.

– Det var en af de andre fra Nordic Golf League, der fortalte mig, at der var seks turneringer, hvor man kunne vinde sindssygt mange penge. Jeg nåede ikke at tilmelde mig den første, og jeg nåede egentlig heller ikke den anden. Men så blev deltagerantallet udvidet fra 250 til 500, siger Christian Jacobsen.

Korsoraneren betalte deltagergebyret på cirka 900 kroner, og så var han klar til at slå sig løs i den virtuelle udgave af Marco Simone Golf & Country Club.

– Jeg har ikke spillet banen i virkeligheden, men jeg nåede at spille en del prøverunder. I turneringen har man ét forsøg. Man skal logge sig på og optage hele runden på video, så man ikke kan snyde, siger Christian Jacobsen.

Overraskende nervøs

Den 25-årige Korsør-spiller klarede de 18 huller i syv slag under par, og runden tog kun cirka 30 minutter.

– Jeg var overrasket over, hvor nervøs jeg var. Det var ligesom, når man er med fremme i en rigtig golfturnering, siger Christian Jacobsen, der vandt to gange på Nordic Golf League i den forgangne sæson.

Det så også længe ud til, at han ville vinde sin første turnering på Next Golf Tour, men inden deadline blev han overhalet af Jeppe Kristian Andersen fra Asserbo Golf Club, der kom rundt i -8 og nappede førstepræmien på godt 130.000 kroner.

– Jeg spillede min runde ret tidligt og syntes, at jeg lagde et godt bud på en vinderscore. Jeg førte også en uges tid, og jeg tror, at enten jeg selv, min far eller min kæreste var inde og tjekke leaderboardet hvert tiende minut. Så vi er glade for, at det er slut nu, siger Christian Jacobsen.

Han og familien skal dog snart på den igen. 3. afdeling spilles på Medinah Country Club fra 1.-12. februar, og naturligvis er Christian Jacobsen på deltagerlisten.

Glæder sig til ny sæson

Om det bliver til flere simulator-turneringer derefter, ved Christian Jacobsen ikke endnu.

6. februar rejser han nemlig til Spanien i en måned for at forberede sig til den “rigtige” golfsæson og spille med i Winter Series og Spring Series på den nordiske tour.

– Jeg er nået til det stadie, hvor jeg glæder mig. Efter sidste sæson holdt jeg to måneders pause, for jeg var træt af det hele, siger Christian Jacobsen, der missede kvalifikationen til den europæiske Challenge Tour.

– Da jeg begyndte at træne igen, kunne jeg ikke ramme en skid, og det gjorde det svært at motivere sig. Men heldigvis fandt jeg “noget” ret hurtigt, så det arbejder jeg og min træner videre på, og jeg kan ikke huske, at jeg nogensinde har været SÅ skarp i januar, som nu, siger han.

I sidste sæson var det især putteren, der drillede, og selv om Christian Jacobsen glæder sig til at komme på græs, kommer han dog til at savne i hvert fald ét element af simulatorgolf. Her skal man nemlig ikke putte. Det sørger computeren for.

– Hvis man slår bolden tættere end tre meter på hullet, er det ét put. Inden for 20 meter er det to put, og længere fra er det tre put. Så man skal ikke putte selv. Det er perfekt for mig, så det kan ikke være bedre, siger Christian Jacobsen med et smil.