SBI henter amerikansk back

Foto: Simon Ydesen

Sportschef Søren Andersen og cheftræner Ulrik Balling har ledt med lys og lygte efter en defensiv forstærkning. Nu har man fundet et supplement på den anden side af Atlanten.

Målet var at finde en forsvarsspiller, der kunne gå ind og lukke hullet efter Andreas Marcher, der har stoppet karrieren, og det er nu faldet sådan ud, at Slagelse henter amerikanske Kyle Nuel. Den 25-årige forsvarsspiller har senest spillet i Tyskland for TuS Enneptal, der spiller i Oberligaen.

Skiftet er kommet i stand efter Slagelse-træner Ulrik Balling var en tur i USA tidligere på sommeren, hvor han var træner på en camp for spillere, der gerne ville spille sig til en aftale i Europa, og her gjorde Kyle Nuel sig så positivt bemærket, at Balling gik hjem og anbefalede Kyle Nuel til sportschef Søren Andersen.

Da Slagelse ikke må skrive kontrakt med spillere, spiller han i sagens natur som amatør for Slagelse, mens han får lov til at bo på en højskole. Det er en model, som andre danske klubber tidligere har benyttet. Det var blandt andet på den måde, at Næstved i sin tid fik øje på Sammy Adjei, da han spillede i Tønder.

– Jeg forventer, at han

Mandag aften var Kyle Nuel for første gang i aktion for Slagelse, da 2. divisionsholdet spillede træningskamp mod Nykøbing FCs divisionsreserver. Her blev det til 60 minutter for Kyle Nuel, der fik en hård start på fodboldtilværelsen i Danmark ved at være impliceret i to af Nykøbings tre mål. Ved det ene mål begik han det straffespark, der førte til en scoring, og ved et andet mål kom han ikke med sin modspiller, der løb fri og scorede.

Den lidt mangelfulde indsats kan måske forklares med det faktum, at han først landede i Danmark lørdag middag og derfor led af jetlag og endnu ikke har trænet sammen med sine nye holdkammerater.

– Det kunne godt være gået bedre, men jeg er sikker på, at det nok skal blive bedre, når jeg får trænet lidt med de andre, og så vil jeg gerne af med det her jetlag, siger Kyle Nuel, der også fik vist, at han er en angrebsivrig back, som gerne frem over banen.

– Jeg har spillet kant tidligere, så jeg er vant til lidt mere offensive roller, men jeg har også spillet meget back, og jeg kan gøre det i begge sider, siger Kyle Nuel.

Sportschef Søren Andersen er spændt på, hvordan det kommer til at gå med Kyle Nuel, men han kunne se nogle spændende perspektiver i den nye amerikaner i løbet af mandagens træningskamp mod Nykøbing.

– Han er i hvert fald hurtig, og så kan jeg se et udviklingspotentiale i ham. Det er svært at sige så meget om ham på baggrund af den her kamp. Han skal lige have lov at lande, siger Søren Andersen.