Salg af narko som aldrig før: Restauratører siger fra

Narko og hash sælges på gadeplan som aldrig før. Nu slås der alarm. Politiet bekræfter problem med stoffer særligt i Slagelses natteliv.
Narko og hash sælges på gadeplan som aldrig før. Nu slås der alarm. Politiet bekræfter problem med stoffer særligt i Slagelses natteliv.

De store hajer forsøges fanget, mens de mindre fisk lever i bedste velgående. Småpusheres handel med stoffer på gadeplan er eksploderet, og flere kilder fortæller til Sjællandske, at det aldrig før har stået så slemt til som i dag.

Spørger du rundt blandt restauratørerne i Slagelse, er der enighed om et »nej tak« til stoffer.

Nattelivet skal være fri for narko og hash, lyder det fra blandt andre Michael Dall, indehaver af G-strengen.

– Vi har heldigvis en dørmand, der er god til at spotte, hvis folk er på et eller andet. Og nej, det er slet ikke acceptabelt, og det kommer ikke til at ske herinde, siger indehaveren, der ydermere siger, at overvågningen også optager.

– Og hvis vi har billeder af handel, så bliver det givet til politiet. Ingen tvivl om det, siger han.

På diskoteket Veto, det tidligere Karizma, er der heller ingen dikkedarer, hvis nogen tages i at være narkopåvirket eller i en decideret handel med narkotika.

– Vi slår rigtig hårdt ned på det, og finder vi noget, som folk har tabt, ryger det ud til politiet. Og finder vi ud af, at nogen har taget noget, bliver de smidt ud og får karantæne. Nogle i et år, mens andre måske får karantæne på livstid. Det er en vurdering fra sag til sag, siger bestyrer Jonas Paulsen, der mener, at det ødelægger forretningen, hvis folk render narkopåvirkede rundt – ikke mindst fordi nogle bliver aggressive.

– Men det sker heldigvis ikke så tit – vi opdager det i hvert fald ikke, fortæller Jonas Paulsen, der her bemærker visse faldgruber.

– Når man ser beruset ud, kan det ofte være svært at se, om det skyldes stoffer eller alkohol. Vi kan heller ikke afvise folk i døren, hvis vi har mistanke om noget. Vi skal vide det, så nogle gange skal de faktisk tages på fersk gerning. Men så bliver de også smidt ud, påpeger han.