Sådan blev gammel mølle flot igen

Det gik hurtigt, da Kanehøj Mølle onsdag fik sat den manglende vinge på. Stor glæde i møllelaug.

Foto: Thomas Olsen

Onsdag var en glædens dag på Kanehøj Mølle, hvor den gamle mølle fik sat den vinge på, som den har manglet i en lille måneds tid.

– Jeg er meget glad, lød det fra formand for møllelaugets Anders Kristiansen, efter at vingen var blevet hejst på plads af kranfører Claus Jørgensen fra kranfirmaet Anton Petersen Eftf.

Den 20 meter lange og 670 kilo tunge møllevinge var forinden blevet transporteret til stedet fra møllebygger Jørn Nilssons værksted ved Løve Mølle nær Høng.

For Claus Jørgensen gjaldt det om at få løftet vingen højt op i luften og herefter på plads i jernkonstruktionen, som holder vingerne sammen.

– Det har jeg dog prøvet før. Både i Nr. Jernløse og på Agersø. Møllebyggeren skal nok sige til, hvis jeg ikke får gjort det godt nok, grinede Claus Jørgensen efter manøvren, hvor han og de øvrige slappede af med en lille forfriskning i møllen.

Da Sjællandske forlod møllen kort før middag onsdag var arbejdet godt i gang, så når disse linjer læses har møllen formentlig fået sit sædvanlige udseende tilbage.

Til glæde for blandt andre byrådsmedlem Henrik Brodersen fra DF, der bor i nærheden, og som var manden, der tog kontakt til borgmester John Dyrby Paulsen (S) efter at have læst om møllens vanskelige situation i Sjællandske.

Lynbevilling

Det førte som tidliger nævnt til noget af en lynbehandling i kommunen, som endte ud med en bevilling på 215.000 kroner til møllen fra et enigt byråd.

Hvorefter Anders Kristiansen, der er meget tilfreds med, at der var enighed i byrådet om sagen, kunne ringe til Jørn Nilsson og sige, at nu kunne han godt komme med vingen.