– Så er vi klar med den allersidste rapport for denne gang. Vi er i Paris, vi er trætte, men ovenud lykkelige, sprudler holdkaptajn Poul Buur fra mobiltelefonen søndag formiddag. Dermed er det »dagen derpå« for de gæve rynker, som naturligvis har fejret triumfen behørigt det meste af lørdagen, fortæller Gitte Lien, som er med for anden gang:
– Det er bare så stort det hele. Det har været en kanon tur – det bliver bare bedre og bedre, fastslår hun.
Traditionen tro havde Rynkeby-rytterne iklædt sig et særligt outfit på turen gennem byen – og belært af tidligere års voldsomme varmegrader blev det i år til nogle »papcykler«, som var placeret i cykelhjelmen, ligesom holdet havde flag og bannere med på cyklerne.
– Hvad er det, som har gjort turen i år bedre end tidligere?
– Det er flere ting. Bedre information, mere rutine – og så et hold, som har været virkelig godt kørende. Vi har kørt hurtigere end tidligere, og det betyder meget i den sidste ende. Det, at vi kommer en time eller halvanden hurtigere i mål på etaperne, giver mere overskud og ro, og det giver igen mere tid til det sociale samvær bagefter, forklarer hun.
På alle Rynkeby-turene oplever deltagerne en regulær rutchetur gennem hele følelsesregistret. De 10 måneders intense træning i alt slags vejr og det unikke sammenhold, der opstår, når vildt fremmede mennesker kæmper sammen i ekstreme og ofte helt uvante situationer. Men for Trine Nystrup fra Kalundborg, som i øvrigt kunne fejre sin 30 års fødselsdag undervejs, var det en helt særlig fornemmelse at nå i mål:
– Jeg har jo en bonusdatter, som sidste år fik konstateret lymfekræft. I maj måned blev hun heldigvis erklæret rask, men når man først har taget livtag med kræften, så giver det en helt anden mening at cykle med på Rynkeby-holdet, siger hun med en stemme, der med al tydelighed røber, hvor meget det betyder for hende.
– Selvfølgelig faldt der nogle tårer, da vi kom til Paris. Men det var glædestårer, understreger hun.
Det bliver holdkaptajn Poul Buur, som får æren af at slukke og lukke for dette års Rynkeby-eventyr.
– I år var det turen, hvor alt bare lykkedes. Vejret var perfekt, holdet kørte rigtig godt – og vi har været forskånet for alvorlige uheld undervejs.
Holdet nåede ind til den store samlingsplads i Paris, som kaldes »Løvernes Springvand«.
– Det var fantastisk at se så mange gule cykler på én gang og alle rynkerne fra hele Skandinavien i alle slags farverige kostumer. Og selv om det nu er fjerde gang for mit vedkommende, så kommer de store følelser alligevel over én, når man står i det, indrømmer han.
– Det var så fjerde gang – hvad med næste år?
– Både vicekaptajn Ole Olsen og jeg er klar til at tage en tur mere i 2017. Ole er supergod til alt det organisatoriske, og jeg kan så noget andet – tilsammen danner vi et godt team, som gerne vil give nye deltagere mulighed for at få en oplevelse for livet, slutter han.
Vil du med næste år – enten som rytter eller på serviceholdet – skal du gå ind på Team Rynkebys hjemmeside og skrive en ansøgning inden den 18. august.
Der er langt flere, som søger, end der er plads til (af sikkerhedshensyn), men alle får besked på, om de er optaget eller ej den 1. september.
Tilbage mangler nu blot, at der skal laves en samlet opgørelse over, hvor mange penge, de forskellige Rynkeby-hold har samlet sammen til Børnecancerfonden.
Det sker i september, og beløbet offentliggøres umiddelbart herefter. De fleste forventer at slå rekorden fra sidste år, som var på 32 millioner kroner.