Rejsende trio tilbage i Slagelse

Rejsende trio tilbage i Slagelse

20-årige Mathias Westrup er blevet sine skulderproblemer kvit på sin 12 ugers rundrejse i Australien og New Zealand.
Foto: Thomas Olsen

HÅNDBOLD: Rasmus Albæk, Oscar Ruby og Mathias Westrup har været savnet i Slagelse HK de seneste 12 uger, hvor de tre venner har været på rundrejse i Australien og New Zealand.

Derfor vækker det naturligvis også stor glæde hos klubbens 3. divisionstræner Per Sabroe, at de tre spillere nu er vendt tilbage til Danmark og Slagelse HK.

– Det er klart, det er en stor styrkelse af vores hold at få dem hjem. Nu skal de bare lige tilbage i form, lyder det grinende fra Per Sabroe.

De tre Slagelse-drenge landede i Danmark fredag, og allerede lørdag stod de klar på træningsbanen.

Oscar Ruby og Mathias Westrup var derfor også med i truppen, da de rødblusede søndag aften var tæt på at snuppe point med hjem fra udekampen mod topholdet Hvidovre, som snævert vandt 22-21.

Målmand Oscar Ruby så dog hele opgøret fra bænken, mens Westrup fik lidt over en halv time på banen.

– Det var fedt at være tilbage. Inden jeg tog afsted, havde jeg mistet en lille smule lyst til at spille håndbold grundet min skade. Men så kom man jo ud at rejse, hvor man snakkede med en masse forskellige mennesker, der spurgte, hvad jeg lavede herhjemme, og som jeg jo så viste håndboldvideoer til og snakkede om håndbold med. Vi fandt også nogle bolde, som vi rendte lidt rundt og kastede til hinanden med. Så man endte med at savne det helt vildt, og det er fantastisk at være tilbage på banen, lyder det fra Mathias Westrup.

Skulderproblemer er væk

Efter en længere periode med kampe for både Slagelses U19- og divisionshold rendte Mathias Westrup tilbage i februar 2022 ind i en overbelastningsskade i skulderen, som han kæmpede med frem til afrejsen sidst på året.

De 12 ugers håndboldpause har derfor ikke kun været tiltrængt for motivationen – også for kroppen.

– Hver gang jeg kastede på mål, havde jeg følelsen af, at armen bare hang helt lammet, og det summede helt ude i fingrene. Så jeg dækkede kun op til sidst, og så er det bare ikke lige så sjovt at spille, når man ikke kan være med i angrebet og skyde på mål. Så det var rigtig rart at kunne være med igen i går uden at skulle tænke på skulderen. Jeg kunne slet ikke mærke til problemerne, og det gjorde ikke ondt. Så det var virkelig fedt at være tilbage, fortæller 20-årige Westrup, som også var ganske godt tilfreds med sin præstation.

– Jeg synes, der var gode momenter. Og jeg følte mig også overraskende fit, selvom konditionen selvfølgelig ikke er helt i top. Og når den ikke er det, så mister man også hurtigere koncentrationen, som koster lidt dumme fejl, lyder det fra Westrup, der er opvokset – og fortsat bor – i Slagelse, hvor han i sit andet sabbatår arbejder som lærervikar, inden han regner med at påbegynde uddannelse til sommer.

Glad for Sabroe-retur

Mens de tre venner har været på opdagelse i Australien og New Zealands smukke natur har der i mellemtiden været udskiftning i trænersædet i Slagelse HK, hvor Mathias Hansen ved årsskiftet valgte at stoppe og rutinerede Per Sabroe trådte til som – indtil videre – midlertidig træner frem til sommer.

Mathias Westrup er dog godt tilfreds med, at det nu er Sabroe, som fører taktstokken.

– Jeg nåede lige at have Per, da jeg rykkede op fra U19 i sin tid. Og jeg har det megagodt med ham. Han er en super, super dygtig træner – og helt vildt ydmyg, selvom han jo har et meget, meget flot CV, siger Westrup.

Med ni kampe tilbage af sæsonen ligger Slagelse HK med deres 14 point nummer syv i 3. division, hvor de har 7 point ned til nedrykningspladserne og 12 point op til oprykningspladserne.

– Vi håbede jo på at tage de to point i går, så vi kunne hale lidt ind på toppen. Men det kommer nok her i de sidste kampe til at handle om at få sluttet godt af og få bygget noget godt op til næste sæson, lyder det fra Westrup.

Slagelse møder på søndag Ledøje-Smørum HK på udebane.

20-årige Mathias Westrup er blevet sine skulderproblemer kvit på sin 12 ugers rundrejse i Australien og New Zealand. Foto: Thomas Olsen