Politikere klar til at svinge spareøksen

- Glædeligt, at Venstre har genfundet en bekymring for økonomien, efter de i foråret beskyldte mig for ikke at bruge nok penge, er borgmester John Dyrby Paulsens kommentar til kritikken.
– Glædeligt, at Venstre har genfundet en bekymring for økonomien, efter de i foråret beskyldte mig for ikke at bruge nok penge, er borgmester John Dyrby Paulsens kommentar til kritikken.

Udgifterne til borgere, der har brug for ekstra støtte, er på himmelflugt – også i Slagelse Kommune.

Derfor kommer sparekniven uden tvivl i brug, når politikerne i Slagelse her fredag og lørdag skal samles til budgetseminar på Klarskovgård.

Venstres gruppeformand Knud Vincents og tidligere borgmester Stén Knuth mener, at man driftsmæssigt står i den værste situation i de sidste syv-otte år. De mener, at borgmester John Dyrby Paulsen (S) skulle have handlet noget tidligere i forhold til de områder, hvor kommunens udgifter stiger stærkt.

Borgmesteren mener dog ikke, at situationen er værre end tidligere år.

– Men i år er beskrivelsen af de økonomiske udfordringer ændret og er derfor efter min vurdering nok mere realistisk, end den har været i mange år, siger borgmesteren.

Henrik Brodersen fra Dansk Folkeparti ønsker ikke at slække på velfærden, for at skabe råderum til for eksempel det stadionprojekt, som blev præsenteret forleden, Indeholdende blandt andet mulige lokaler til den kommunale administration.

– Der er ikke råd til sådant et fatamorgana, når andre nødvendige ting presser sig på, siger Brodersen.