Pizzamanden Hassan samler ind: Tante havde brystkræft

I et opslag på Facebook samler Hassan Duvarci ind til Kræftens Bekæmpelse i anledning af Lyserød Lørdag den 9. oktober. Han ejer Chili Pizza & Kebabhouse i Korsør og har oplevet sin egen tante have brystkræft.

Foto:
Chilli Pizza Korsør Fleur Sativa

“Sammen er vi altid stærkere”

Sådan lyder budskabet i et Facebook-opslag fra Chili Pizza & Kebabhouse i Korsør. Her har ejeren, Hassan Duvarci, nemlig valgt at samle ind til Kræftens Bekæmpelse.

Idéen er simpel: For hvert “like” eller kommentar, som opslaget får, vil Hassan Duvarci donere én krone til den danske organisation, der forsker, forebygger samt rådgiver og støtter kræftpatienter og deres pårørende.

– Det hele er op til jer, så i styre hvor meget vi skal donere, står der i opslaget, som er delt i Facebook-gruppen “Korsør ’Lige nu’”.

I gruppen er der 10,3 tusind medlemmer, men ifølge Hassan Duvarci håber han, at opslaget vil nå ud til endnu flere Facebook-brugere før den 9. oktober.

Her afholdes nemlig Lyserød Lørdag, hvor frivillige – og altså Hassan – under Kræftens Bekæmpelses kampagne Støt Brysterne indsamler og donerer penge til brystkræftsagen.

Tante var syg

Håbet er ifølge ejeren af Chili Pizza & Kebabhouse at nå indsamle et sted imellem 15.000 og 30.000 kroner. Også selv om han ved, at det er højt sat, når der kun er lige over 10.000 medlemmer i den lokale Korsør-gruppe.

Artiklen fortsætter efter billedet…

Chilli Pizza Korsør Fleur Sativa

– Det ville jo være fantastisk, hvis borgere i Korsør og andre i Danmark ville være med til at støtte den her sag, så jeg håber bare på så meget som muligt, siger Hassan Duvarci, der har en helt særlig årsag til at ville støtte lige præcis kræftindsamlingen.

Hans egen tante var nemlig syg med brystkræft.

– Hun var en meget værdifuld person for hele familien, fortæller Hassan Duvarci, hvis tante i dag er død. Men af alderdom.

– Hun overvandt kræften, heldigvis – men derfor vil jeg også gerne støtte sagen, så flere i fremtiden kan overleve og komme ud på den anden side, siger han.

Hyppigste kræftform

Hassan Duvarcis opslag har i skrivende stund 1,1 tusind likes og 540 kommentarer. Med andre ord har han foreløbig indsamlet knap 1700 kroner til Kræftens Bekæmpelse.

Lyserød Lørdag er en landsdækkende begivenhed og alle – både private og erhvervsdrivende – kan donere. Ifølge Kræftens Bekæmpelse går 61 procent af støtten til forskning, 18 procent går til forebyggelse og tilsvarende går til patient- og pårørendestøtte.

Hvert år får knap 5.000 kvinder konstateret brystkræft. Det gør kræftformen til den hyppigste blandt kvinder i Danmark.