Pædagoger raser over formand i VASAC-sag

Slagelse: Der er uro hos de ansatte på det sociale arbejdsmarkedscenter VASAC i anledning af den beslutning, som forleden blev truffet af Handicap- og Socialpsykiatriudvalget omkring omlægning af tilbud til omkring 260 fysisk og psykisk handicappede borgere. En beslutning der blandt andet betyder, at det såkaldte kulturhus på Industrivej nedlægges, fordi de handicappede fremover skal beskæftiges tæt på deres bosteder, skriver Sjællandske.

Samtidig er der decideret vrede over, at udvalgsformand Jørgen Andersen (SF) i en udsendt pressemeddelelse har kaldt omlægningen, der årligt skal spare omkring 4,5 millioner kroner, for et "kvalitetsløft".

– En sådan udtalelse må vel tolkes på den måde, at det vi hidtil har gjort, ikke har været godt nok. Det er jo ellers ikke noget vi hører fra vores ledelse, så folk er da noget vrede, lyder det fra tillidsmand for de ansatte hos VASAC Jan Pollas Johansen.

René Bohl, der er fællestillidsmand for socialpædagogerne i Slagelse Kommune, er forbløffet over, at udvalget har truffet en så stor beslutning, uden at de ansatte har fået lejlighed til at få den tilstrækkelige medindflydelse. Han mener reglerne om medindflydelse er overtrådt og vil gå videre med sagen.

Læs mere i Sjællandske lørdag.