Ny inspektør på Slagelse Museum

Slagelse Museums nye inspektør, Helle Ålsbøl, blev grebet af fortiden, da hun i skoletiden så Nationalmuseets store udstilling om udvandringen til Amerika. Det førte til, at hun begyndte at slæbe sine forældre med på museer, og siden blev Helle Ålsbøl uddannet etnolog fra Københavns Universitet i 2001. For hende er vores allesammens fortid ikke mindst interessant, fordi den sætter nogle ting i perspektiv.

– Vi lever så meget i nutiden, at vi måske bliver blinde for, at nutiden kun er en lillebitte parantes i det store tidshav. Men hvis man er bevidst om, at det er den lille sprække, vi er i nu, bliver man mere bevægelig i sit hoved og finder ud af, at den lokale historie er en del af den store historie, siger den nye museumsinspektør – eller lokalekoordinator, som det overordnede Museum Vestsjælland er begyndt at kalde de personer, der står i spidsen for hvert enkelt museum i seks kommuner. Med ansvar for udstillinger og andre aktiviteter men med en overordnet administrationschef som ansvarlig for medarbejderstaben.

46-årige Helle Ålsbøl har afløst Nikolaj Hedegaard Hyttel, der for godt et år siden blev ansat i Slagelse-stillingen midlertidigt.

Senest har hun arbejdet med registrering af bevaringsværdige bygninger i hele Vestsjælland og før da med Københavns Museum, Museum Lolland-Falster og Stevns Museum som sine arbejdspladser.