Næsten hele byrådet freder skoler

Flakkebjerg Skole var en af de skoler, der var truet, da der sidst var skolelukninger på programmet tilbage i 2010. Men der er tilsyneladende bred enighed i byrådet om, at i næste periode fredes skolerne. Privatfoto
Flakkebjerg Skole var en af de skoler, der var truet, da der sidst var skolelukninger på programmet tilbage i 2010. Men der er tilsyneladende bred enighed i byrådet om, at i næste periode fredes skolerne. Privatfoto

– Den garanti er vi helt med på.

Det siger socialdemokraternes gruppeformand og borgmesterkandidat, John Dyrby Paulsen, til Sjællandske, i en kommentar til mandagens udspil fra Venstre. Ved et pressemøde på rådhuset slog borgmester Stén Knuth og gruppeformand Knud Vincents fast, at der bliver »nul skolelukninger de næste fire år«.

Og det synspunkt vil de bestemt ikke få eneret på i valgkampen.

– Vi forstår godt, at forældre på landet og i de mindre byer er optaget af, at deres børn ikke har for langt i skole, og derfor er vi på ingen måde optaget af at lukke skoler, siger John Dyrby Paulsen.

Sjællandske har også spurgt andre partier i byrådet om deres holdning til skolelukninger.

Hos Liberal Alliance siger gruppeformand Villum Christensen, at partiet ikke går til valg på at lukke de små skoler.

– Skal de lukke, skal de lukke sig selv ved at skolebestyrelsen beder om det, er meldingen fra Villum Christensen.

Hos Dansk Folkeparti siger gruppeformand Ann Sibbern, at man ønsker at bevare skoler, også i landdistrikterne.

– Men det skal naturligvis give mening også økonomisk. Det er da fint, at Venstre er kommet med den udmelding, men som sådan er der intet nyt for os i Venstres udmelding, idet det hele tiden har været DF's holdning, skriver Ann Sibbern i en mail til Sjællandske.

Samme holdning finder man hos viceborgmester Michael Gram fra Fair Balance.

– Vi ser ingen grund til at lukke skoler, når vi har stigende børnetal, er holdningen hos Gram.

Hos Enhedslisten siger Thomas Clausen, at man ikke går ind for lukninger af skoler.

– Ihvertfald ikke så længe lærere, forældre og børn går ind for at bevare dem, siger han og slår fast, at det er indholdet i undervisningen, der er det vigtige.

Helle Blak, SF og Tonny Borgstrøm, udenfor partierne, vendte ikke tilbage med noget svar inden redaktionens slutning, så helt garantere, at hele byrådet er imod skolelukninger i næste byrådsperiode kan vi ikke.