Mads styrer festen

Foto: Martin W. Hansen

SKÆLSKØR: Hovedet ligger lidt på skrå, mens tungen presses ud mellem læberne. Kroppen bevæger sig i små ryk i takt med musikken, mens sveden pibler frem under skyggen på kasketten. Mads Volff er på arbejde – et arbejde han elsker og brænder for.

– Det er fucking fedt. Se på publikum, de er klar på det, råber dj'en for at få sit budskab frem i den høje housemusik.

Klokken er et lørdag nat, og 22-årige Mads Volff har netop indtaget scenen i Skælskør for anden gang. Badmintonklubben Team Skælskør Slagelse holder fest i anledning af Danmarksmesterskabet.

– Der er skruet op, nu er vi gået væk fra varm-up, nu smadrer vi bare det hele. Der er en fantastisk stemning, fortæller han med et stort smil.

Blødt udlæg

Tidligere på aftenen var Mads Volff på scenen første gang for at varme op til aftenens hovednavne – de danske dj's Morten Breum og Rune RK.

– Jeg lægger en utrolig stor ære i at varme op og ikke smadre det hele af sted, så jeg ødelægger festen for dem. Derfor lagde jeg blødt ud og byggede det op, så det peakede, da de kom på, forklarer den unge dj, der ikke har planlagt hjemmefra, hvad han vil spille.

– Det er meget impulsivt, hvad jeg spiller. Men selvfølgelig har jeg forberedt nogle plader, som jeg godt kunne tænke mig at spille, men jeg har ikke lavet en decideret trackliste, det er, hvad jeg tror på og føler for.

Vil være hovednavn

Når ikke han står bag pulten, sidder Mads Volff bag en computerskærm, hvor han er i gang med at uddanne sig til multimedieeller står bag kassen i TP Musikmarked, hvor han arbejder deltid.

Men hjertet brænder for musikken og dj-gerningen.

– Jeg havde en rigtig god kammerat, som var dj på Karizma i Slagelse. Han inspirerede mig, jeg lærte fra ham og det gav mig bare blod på tanden, og nu kan det ikke rigtigt stoppe, griner den unge pladevender, der har ambitionerne i orden.

– Jeg har ikke tænkt så langt som pladeselskab, men drømmen er helt sikkert at stå på den store scene og give den gas – være hovednavnet, hvis man kan sige det sådan.

Deler scene med idolerne

Denne aften er Mads Volff på scenen med to af hans store idoler, Rune RK og Morten Breum, der er blandt de største dj's i Danmark.

– Jeg har stor respekt for de to drenge, de gør det virkelig godt. Det kan man se gang på gang, de formår at stable en fest på benene, som ingen andre i det her land, mener han.

Selv om det er stemningen, der bestemmer, i hvilken retning dj'en skal bevæge sig rent musikalsk, så har den unge dj nogle sikre kort på hånden.

– Jeg vil sige en gammel klassiker som Mojo's "Lady". Jeg synes, den er fantastisk, uanset hvor gammel den bliver, bliver den bare ved med at holde. Ellers er det nutidens hits, man kan ikke komme uden om: landeplagen "Skub til taget" og så Rune's (RK, red.) "Calabria", det er en klassiker, som ikke dør, mener slagelseaneren, der er kendt i Slagelse og omegn, men vil længere omkring.

– Næste skridt for mig er, at jeg rigtig godt kunne tænke mig at komme ind i Københavner-området. Jeg er ved at etablere nogle kontakter, som gerne vil hjælpe mig videre. Jeg håber, at der kommer noget rigtig godt ud af det, fortæller han inden han vender tilbage til pulten og festen.