Lokalt mikrobryggeri tjener på corona: – Folk er godt nok tørstige

Det går strygende for det lille bryggeri »Likørhaven« på Kirkerupvej 33 i Sørbymagle. På trods af – eller måske netop på grund af corona – har indehaver Ronny Hersbak formået at fordoble sin omsætning i forhold til sidste år.

– Folk er godt nok tørstige, når de er låst inde, bemærker indehaver Ronny Hersbak med et smil.

I snart fem år har han produceret snaps, likør og gin i sit lille bryggeri i Sørbymagle.

Og i den kommende weekend har han arrangeret åbent hus, så alle interesserede kan komme forbi og se, hvad det er, han laver. Og naturligvis også få en smagsprøve eller to.

– Det åbne hus var egentlig planlagt i foråret, men der valgte jeg at aflyse. Nu synes jeg, det er på tide at gennemføre – naturligvis med alle gældende restriktioner, siger han.

Det vil sige maksimalt 10 ad gangen i samme lokale, mundbind og masser af sprit.

Kirsebær-likør hitter

Sprit kommer næppe til at mangle, da hovedproduktionen i det lille bryggeri jo er mange forskellige slags snaps og likører. Dertil en nyudviklet kirsebær-likør, som ser ud til at blive et hit.

– Ja, den sælger virkelig godt, og jeg har fået mange positive tilkendegivelser på den, siger Ronny Hersbak.

Den er produceret på danske solmodne stevnsbær.

– Sommeren 2020 har med den nedbør og de solskinsdage, der har været, givet nogle helt fantastiske stevnsbær med en masse frugtsukker og kraftig smag, som passer fint sammen med risalamande, is og lignede desserter, fortæller han.

Julekurv på højkant

Med den kommende højtid in mente regner han med, at den vil gå som varmt brød.

For corona eller ej, så er julen og dens mange kulinariske traditioner heldigvis ikke sådan at slå ud.

– Jeg laver også en lille konkurrence på lørdag, hvor de, der dukker op, kan vinde en kurv med lækkerier for 1.000 kroner, lokker den driftige mikrobrygger, som stille og roligt har opbygget sin lille geschæft gennem de sidste fem år. Blandt andet kører han tit på landevejene over hele landet, hvor især tyske turister i Jylland sætter pris på hans produkter.

Læs mere om »Likørhaven« og de forskellige produkter på www.likoerhaven.dk – eller på Facebook, hvor Ronny også vil uploade et kort, der viser præcis, hvor han holder åbent hus.

– Mit bryggeri ligger jo i nogle lagerbygninger, som er gemt lidt væk fra Kirkerupvej. Men jeg anbefaler, at gæsterne parkerer ved Hvilebjergskolen, som ligger 150 meter væk, slutter han.