Kunder har længe gættet – nu er der nyt om, hvad der skal ske med lokal Aldi

Mens andre rygter har svirret, bekræfter Aldi nu selv, hvad der skal ske med supermarkedets lokaler på Idagårdsvej i Slagelse, efter kæden har valgt at forlade det danske marked. Her åbner ’Netto 3.0’.

Kunder har længe gættet - nu er der nyt om, hvad der skal ske med lokal Aldi

Aldi på Idagårdsvej i Slagelse forbliver supermarked, selv om kunder har gættet på, at lokalerne skulle bruges til andet.

Mens der i flere dage har været ophørsudsalg, har kunder til Aldi på Idagårdsvej i Slagelse spekuleret på, hvad der skal ske med de snart helt tomme lokaler.

For eksempel har der svirret rygter om, at spisestedet, Stacy's Diner, der er inspireret af en ægte amerikansk diner, skulle åbne på adressen.

Men det rygte aflives nu af Aldi selv.

I en pressemeddelelse oplyser supermarkedskæden, at butikken – ligesom 10 andre af landets Aldi-butikker – er solgt til Salling Group.

I december fortalte Aldi, at den tyskejede kæde helt ville forlade det danske marked, efter Sjællandske tidligere kunne afsløre, at rygter om det svirrede.

Byens sjette Netto

Med salget til Salling Group vil Aldi-skiltet blive skiftet ud med et Netto-skilt.

Det oplyser Salling Group i en særskilt pressemeddelelse.

Dermed nærmer Netto sig 550 danske butikker, og i Slagelse bliver den nye Netto da også byens sjette af sin slags.

Planen for de eksisterende Aldi-butikker er dog, at de bliver omdannet til Netto’s nyeste butikskoncept kaldet ’Netto 3.0’, fortæller direktør i Netto Braw Bakir.

– Vi ser frem til at nå ud til endnu flere kunder og fortsætte den vækst, vi har set i de forgangne år, udtaler han i pressemeddelelsen.

Lokaler skal stå tomme i månedsvis

Før kunder igen kan handle på Idagårdsvej i Slagelse går der dog noget tid.

Aftalen med Salling Group skal nemlig først godkendes af konkurrencemyndighederne og i den periode kommer lokalerne til at stå tomme.

– Ombygningerne begynder så snart, handlen er godkendt, og vil derefter ske løbende, fortæller Netto-direktøren, Braw Bakir.

Hvor længe det tager, før handlen er godkendt af konkurrencemyndighederne, er uvist og kan blive påvirket af det usikre marked.

Men til Sjællandske fortæller Louise Wendelbo, kommunikationschef i Aldi Danmark, at der i hvert fald kommer til at gå flere måneder.

– En normal behandlingstid er tre-fire måneder, forklarer hun.

Medarbejdere overgår til nye ejere

I alt sælger Aldi nu 16 butikker – 11 butikker til Salling Group, fire butikker til Lidl og én butik til Coop. I den forbindelse vil 134 medarbejdere overgå til de nye ejere.

Med afslutningen af salgsprocessen har Aldi i Danmark således solgt i alt 130 butikker og sikret job til godt 1.750 af cirka 2.800 medarbejdere.

– Jeg er stolt over vores medarbejdere, der yder en helt fantastisk indsats. De holder fortsat fokus på at give kunderne en god oplevelse, selvom vi allerede har lukket en række butikker og fortsat befinder os i en ganske usædvanlig situation med udsigten til, at Aldi forlader det danske marked. Vi glæder os i den forbindelse over, at vi med afslutningen af salgsprocessen har sikret fortsat beskæftigelse for godt 1.750 dygtige kolleger, siger Finn Tang, administrerende direktør i Aldi.