Klingeberg-parkering gratis fra 1. november

Foto: KIM BRANDT

55 »nye« parkeringspladser. Det er, hvad kommunen nu kan tilbyde de lettere frustrerede bilister i Slagelse centrum fra 1. november. Pladserne findes på Klingeberg, hvor der lige nu er ret strikse regler for, hvem der må parkere – og hvor længe.

Kommunen har forhandlet med ejeren om at »leje« pladsen – i hvert fald i november og december – og den aftale er netop faldet på plads, oplyser borgmester Stén Knuth (V):

– Vi har nu underskrevet en aftale med ejerne af Klingeberg parkeringspladsen, som jo i dag er en betalings parkeringsplads. Det betyder, at parkeringspladserne på Klingeberg fra omkring den 1. november vil være gratis parkering med to timers parkering og påbudt p-skive, fortæller han.

Og han understreger vigtigheden af netop at huske p-skiven:

– Man SKAL huske skiven, da ejernes P-vagter fortsat vil frekventere p-pladsen og udstede afgifter på 750 kroner, såfremt man overskrider parkeringsfristen eller glemmer at sætte skiven.

Aftalen betyder, at mere end halvdelen af de »tabte« pladser på Rådhuspladsen nu er udlignet, men kommunen arbejder fortsat på flere muligheder – herunder parkeringspladsen bag Sydbank på Christiansgade:

– Her kan der holde omkring 45 biler, så det ville jo – sammen med Klingeberg – faktisk give det antal pladser, som der mangler på Rådhuspladsen lige nu, konstaterer borgmesteren.

Den aftale er dog endnu ikke på plads, men kan blive til virkelighed. Det er formentlig et spørgsmål om pris – avisen har heller ikke fået oplyst, hvad det koster at leje Klingeberg, men der er vist ingen tvivl om, at disse pladser vil blive endog meget værdsat – ikke mindst op til julehandlen i december.