Jytte, Rikke og Leif er alle ’lokale solstråler’ og nomineret til ’Årets Hjælperytter’

Finalisterne til Årets Hjælperytter 2022 i Destination Sjælland er fundet. Prisen dækker kommunerne Kalundborg, Slagelse, Sorø og Holbæk. Nu er tre finalister fundet: To fra Slagelse Kommune og én fra Holbæk Kommune.

Jytte, Rikke og Leif er alle ’lokale solstråler’ og nomineret til ’Årets Hjælperytter’

Leif Stig Petersen, der her ses helt til højre på billedet, er én ud af to nominerede til Årets Hjælperytter, der kommer fra Slagelse Kommune. I alt er nu tre finalister fundet.

En tidligere pladesmed med stort hjerte for unge i uddannelse, der møder bump på vejen. En ildsjæl med hang til fællesskaber og bekæmpelse af madspild, eller forkvinden der hvert år sørger for at ældre får vind i håret og gode oplevelser.

– Vi har fået rigtigt mange gode bud på passionerede ildsjæle og lokale solstråler, der gør hverdagen lidt lettere og bedre for deres omgivelser, fortæller Morten Jensen, der er direktør i Destination Sjælland, og uddyber:

– Der har været alt fra en it-supporter på en skole over passionerede foreningsmennesker til en forening med fokus på at skaffe flere frivillige. Det har været en kæmpe fornøjelse at læse de mange indstillinger og blive bekræftet i, at Destination Sjælland virkelig er et sted, hvor vi hjælper til og hjælper hinanden.

Afstemningen er i gang

Blandt de indstillede er valget faldet på Jytte Knuth fra Vemmelev, der er formand i foreningen Cykling Uden Alder, som hvert år giver mange svagelige ældre mennesker vind i håret og gode oplevelser.

Foreningens 35 aktive cykelpiloter står bag ca. 400 ture om året.

Næste finalist er Rikke Klindt fra Jyderup, der blandt andet har været initiativtager til byens madoase og en fælles juleaften i Jyderuphallen.

Sidste finalist er 75-årige Leif S. Petersen fra Slagelse, der i en årrække har støttet og hjulpet unge mekanikere på ZBC i Slagelse, når der er bump på vejen gennem uddannelsen.

Uanset om det er ordene, der driller, et fysisk handicap, som virker uoverkommeligt eller livskriser, så har de Leif – en tidligere pladesmed.

Han tror ufortrødent på deres potentiale. En ægte hjælperytter, som udelukkende kører på den energi og store glæde, det giver ham, at se de unge lykkes.

Afstemningen løber frem til og med fredag den 31. marts.