Inger Støjberg: – Flygtningene skal have deres virkelyst tilbage

Jeg forstår simpelthen ikke, at kun tre procent af de flygtninge, der kommer hertil, er jobparate. Når man tænker på, at der er tale om de stærkeste flygtninge og at de kommer fra en kultur, hvor de har været vant til at klare sig selv. Det skal vi have gjort noget ved.

Lød en af meldingerne fra minister for udlændinge, integration og boliger, Inger Støjberg, da hun onsdag var hovedtaler ved den nytårskur, som Venstre i Slagelse Kommune holdt på Skælskør Bibliotek.

Et møde der var noget af et tilløbsstykke, idet omkring 140 var mødt frem.

En tilfreds Venstre-formand Knud Vincents konstaterede da også ved mødets start, at der måtte være tale om det største politiske møde i ny Slagelse Kommunes historie.

Inger Støjberg bebudede, at hun og regeringen vil komme med initiativer, der skal få flere flygtninge hurtigere i arbejde.

– Hvad der skal gøres, ved jeg ikke endnu, men vi skal have gang i flygtningenes virkelyst. De kommer jo fra en kultur, hvor de har klaret sig selv, men det er som om de helt går i stå, når de kommer ind i systemet i Sandholmlejren, sagde Inger Støjberg.

Sjællandskes udsendte gjorde i en pause i mødet minister opmærksom på, at Slagelse Kommune jo rent faktisk er blevet fremhævet som en af de kommuner, der er hurtigst til at få flygtninge i arbejde, og det var Inger Støjberg da også klar over.

– Jeg er da ved at se på, hvornår jeg kan komme til Slagelse og se på, hvad man gør, sagde Inger Støjberg.

Inger Støjberg fortalte på mødet, hvordan hun i en flygtningelejr i Jordan havde mødt flygtninge, der meget præcist kunne fortælle, hvordan opholdsvilkårene var i Danmark med hensyn til gratis uddannelse og SU.

– Det med opholdsvilkår er altså vigtigt, når flygtninge vælger land. Det erkender de fleste i dag, og derfor er det vigtigt at stramme op, for at begrænse antallet af folk, der kommer hertil, sagde Støjberg.