Indbrudstyve undslap sømmåtter men kørte ind i lygtepæl

Foto: Marianne Due
En sømmåtte som denne var ikke nok til at holde flugtbilisten tilbage. Han fortsatte over tre kilometer på fire flade dæk.
En sømmåtte som denne var ikke nok til at holde flugtbilisten tilbage. Han fortsatte over tre kilometer på fire flade dæk.

Natten til torsdag klokken 04.05 gik alarmen hos en optikerforretning på Byagervej i Fuglebjerg. Der havde været indbrud, og flere solbriller og ure var stjålet.

Politiet var hurtigt fremme og betjentene havde undervejs set en blå personbil umiddelbart inden krydset Slagelse Landevej/Fladholtevej. Bilen kørte i den modsatte retning, og betjentene besluttede at følge efter, men da de gav tegn til føreren om at standse, så gassede han op og forsøgte at køre fra betjentene i retning mod Slagelse. I rundkørslen på Slagelse Landevej lagde en anden patrulje sømmåtter ud på vejen for at standse bilen, men det lykkedes den at styre uden om.

Gerningsbilen fortsatte til Slagelse og kørte ad Grønningen, videre ad Slotsalleen og Slotsgade. Ved Priorgade standsede bilen, og en mand sprang ud fra bagsædet og løb væk.

Manden beskrives som arabisk af udseende, ca. 170-180 cm høj, mørkt hår muligvis armycut og almindelig af bygning, iført mørke posede bukser, mørk hættejakke og muligvis hue.

Bilen fortsatte men ved rundkørslen Holmstrupvej/Kalundborgvej mistede føreren imidlertid kontrollen over bilen og kørte ind i en lygtepæl. To personer stak af, men det lykkedes politiet at få fat i den ene ved en bilforhandler i nærheden. Den drejer sig om en 20-årig mand fra Slagelse. Han blev anholdt og sigtet for indbrud. Det overvejes, om han skal fremstilles i grundlovsforhør senere torsdag.