I pokalfinalen for første gang

VOLLEYBALL: VK Vestsjælland fik endelig ram Gentofte og vandt fredagens gyser-semifinale med 15-13 i femte sæt.

I pokalfinalen for første gang

Der blev jublet igennem hos både VK Vestsjællands spillere og de medrejsende fans efter fredagens historiske sejr over Gentofte ved Final 4 i Aarhus. For første gang nogensinde er VKV i finalen i pokalturneringer, hvor modstanderne bliver Marienlyst-Fortuna. Foto: Claus Rasmussen

Foto: Claus Rasmussen

Én gang skal jo være den første, siger man. Og fredag skete det hele to gange for VK Vestsjællands herrer. Endda samtidig.

Efter et udmattende drama vandt VKV pokalsemifinalen over Gentofte i fem sæt, og dermed slog de ikke kun nordsjællænderne for første gang, men bookede også klubbens første finaleplads nogensinde i pokalturneringen.

15-13 lød sejrscifrene i femte sæt, og dermed forbedrede vestsjællænderne sidste års bronzemedaljer.

Og uanset resultatet af lørdagens finale ved Final 4-stævnet i Aarhus vil det være klubbens bedste resultat nogensinde.

– Nu skal folk lige have lov til at juble og have det godt. Og så skal vi til at fokusere på, at vi godt kan vinde i morgen, siger VK Vestsjællands træner Rolf Meegdes om finalen mod Marienlyst- Fortuna, der overlevede ni matchbolde og slog Nordenskov med 26-24 i femte sæt.

– Jeg sagde jo, at det ville blive to femsættere i dag. Vi tabte 3-2 til Marienlyst-Fortuna sidst vi mødte dem, men det er en fifty-fifty kamp, så vi skal bare give den fuld gas, siger Rolf Meegdes.

Frygtede et deja vu

VK Vestsjælland trykkede nærmest gaspedalen gennem gulvet i begyndelsen af kampen mod Gentofte, der var forsvarende pokalvindere.

25-21, 25-18 blev cifrene i de første to sæt, hvor VKV spillede med hurtighed, skarphed og forrygende blokadespil.

Men på et hold, der står noteret for ni danske mesterskaber, syv DM-sølvmedaljer, otte pokaltitler og seks finalepladser, giver man ikke bare op.

Gentofte oppede sig gevaldigt og vandt tredje sæt 25-17, og så begyndte tankerne at rumstere hos VK Vestsjællands træner Rolf Meegdes.

Sidste år førte VKV også 2-0 i pokalsemifinalen, men tabte, og det lignede et deja vu, da Gentofte uden de store vanskeligheder snuppede fjerde sæt med 25-18.

– Jeg tænkte ikke på andet efter tredje sæt… Men Gentofte spiller vanvittigt godt i tredje og fjerde sæt – og det tror jeg også, vi gjorde i de to første sæt. Men jeg kan ikke huske det…, siger Rolf Meegdes med et lettelsens grin.

Nerver på til sidst

I begyndelsen af femte sæt var skarpheden pludselig tilbage i VKV’s angrebsspil, og efter en smash af Rafael Cruz viste pointtavlen 7-3.

Gentofte tog timeout, og kun et par minutter senere var det VKV’s tur til en tænkepause efter en stribe dårlige point. 7-7.

– Jeg ved ikke, hvad jeg sagde. Jeg prøvede bare på ikke at være dum…, siger Rolf Meegdes, der tog sin næste timeout ved 12-13 – og fik det optimale ud af afbrydelsen.

Gentoftes Kristoffer Nørager Bisgaard lavede servefejl til 13-13, og så sendte Rolf Meegdes unge Aske Løjborg på banen for at serve. Og med to gode server i en max presset situation, blev han en slags matchvinder.

– Der er altid nerver på den sidste serv. Men man skal huske, at modstanderne jo har endnu flere nerver på, siger Aske Løjborg, der efterhånden har en del erfaring i femsættere.

I Volleyligaen har VK Vestsjælland spillet syv af slagsen i denne sæson – og kun vundet to.

– Tredje sæt er det sværeste for os, når vi fører 2-0, men det var SÅ vigtigt, at vi fik lukket kampen i dag. Og i finalen er der kun én vej, siger Aske Løjborg.

Kampen i tal

Pokal, semifinale, mænd

VK Vestsjælland – Gentofte: 3-2

Sætcifre: 25-21, 25-18, 17-25, 18-25, 15-13

Point for VK Vestsjælland: Rafael Cruz og Daniel Matheney 17, Daniel Gordon 12, Oliver Rydahl 10, Oskar Lynard og Samuel Kloke 4, Morten Samer 1.

Topscorere for Gentofte: Kristoffer Nørager Bisgaard 23.

– Det er en fantastisk og en surrealistisk følelse, at vi er i finalen. Vi har arbejdet SÅ hårdt for det og virkelig forbedret os. Vi begyndte stærkt, men Gentofte hævede niveauet, og så smuldrede det for os. Men vi genvandt koncentrationen og troede hele tiden på sejren, siger Daniel Matheney, der sørgede for 17 af VK Vestsjællands point i pokalsemifinalen og delte topscorerværdigheden med Rafael Cruz. Foto: Claus Rasmussen