Hvad sker med bilister, der trodser forbud mod kørsel med vindfølsomme køretøjer?

Sikkerhed: Sund & Bælt ændrer fraråde til direkte forbud mod at køre med vindfølsomme køretøjer på Storebæltsbroen, når det blæser med 15 m/s og opefter. Første gang skete det tirsdag morgen og i går onsdag var der også forbud. Sanktioner kan Sund & Bælt dog ikke give til bilister, der kører over alligevel.

Onsdag formiddag var anden gang, der var tændt blink ved nødparkeringen, siden det nu er blevet direkte forbudt for vindfølsomme køretøjer at køre ud på broen, når det blæser 15 m/s eller mere. Foto: Helge Wedel

– Vi ændrer nu vores tidligere anbefaling om at fraråde vindfølsomme køretøjer at passere Storebælt i kraftig blæst til et forbud. Der er altså ikke længere tale om en ”anbefaling”, men at Sund & Bælt som ejer af Storebæltsbroen har forbudt færdslen med disse køretøjer. Det betyder, at det ikke er op til den enkelte chauffør at vurdere om passage af broen er forsvarligt, men at et vindfølsomt køretøj skal efterleve dette forbud uden videre, siger Kim Agersø Nielsen, chef for vejanlæg i Sund & Bælt.