Helt plejecenter lagt ned af smitte: »Det er rigtig voldsomt«

Flere kan se frem til gratis transport til coronavaccination
Foto: Thomas Olsen
Foto: Thomas Olsen 070121
  beboere og personale på plejecentret louiselund i hørsholm bliver vaccineret mod 
  Corona - covid 19
Foto: Thomas Olsen 070121 beboere og personale på plejecentret louiselund i hørsholm bliver vaccineret mod Corona – covid 19

Coronasmitten er gået helt amok på Hjemmet ved Noret i Skælskør.

Hele 25 medarbejdere og 28 beboere på plejecentret enten er eller har været smittet. Syv beboere er i isolation og to er indlagte.

Situationen betød, at den planlagte anden vaccination mandag kun kunne gennemføres for én beboer og én medarbejder. Hvis en person er smittet efter den første vaccination, bliver det andet nemlig stik udsat.

Sundheds- og ældrechef i Slagelse Kommune Charlotte Kaaber kan ikke svare på, hvorfor plejecentret i Skælskør er så hårdt ramt.

– Det er voldsomt. Vi har været i dialog med Styrelsen for Patientsikkerhed, og vi har haft en hygiejnesygeplejerske dernede for at se, om der kunne gøres mere, men vi har ikke kunnet finde forklaringer, siger Charlotte Kaaber.

Det er nu næsten udelukkende vikarer, der arbejder på Hjemmet ved Noret.

– Driften er præget af nærmest weekend-bemanding, og medarbejdere fra svømmehallen i Slagelse hjælper med rengøring, så de ansatte kan hellige sig beboerne fuldt ud, forklarer Charlotte Kaaber.

På grund af situationen er der indført besøgs-restriktioner, så hver beboer på Hjemmet ved Noret kun må få besøg af én pårørende.

Hun kan samtidig oplyse, at der ikke er konstateret nogen tilfælde af den britiske corona-mutation.