Havnerock til fordel for Rod i Rocken

Foto: Annika Fossá

Rod i Rocken har de seneste år været plaget af rod i økonomien. Efter at Rod i Rocken blev afviklet i Skælskør Lystskov i juni måned kunne arrangørerne også i år konstatere et underskud i pengekassen.

Det er dog endnu for tidligt at vinke farvel til Rod i Rocken. Arrangørerne bag festivalen arrangerer nu en slags støttekoncert, så Rod i Rocken igen til næste år forhåbentlig vil være at finde i Lystskoven.

– Vi har valgt at kalde det for Havnerock, og det kommer til at være en slags havnefest på Skælskør Havn. Vi har aldrig før holdt en havnefest, så det er vi meget spændte på, fortæller formand i Rod i Rocken Jesper Hvisberg.

Basim og Peter og De Andre Kopier

Alle detaljer omkring Havnerock er ikke på plads endnu, men én ting, der er på plads, er kunstnerne. Det bliver Basim, som er bedst kendt fra X Factor, og Peter og De Andre Kopier, der spiller og synger Gasolin-numre, der kommer til at stå for musikken. Basim skal som den første på scenen, hvorefter Peter og De Andre Kopier skal på scenen ad to omgange.

– De er nogle musikere, der gør det rigtig, rigtig godt, så det glæder vi os meget til, siger formanden.

Selv om Jesper Hvidberg ikke er meget for at kalde Havnerock for en støttekoncert, erkender han blankt, at målet med Havnerock er at tjene nogle penge til Rod i Rocken.

– Selvfølgelig skal der nogle penge i kassen. Vi ser mere og mere, at musikere, sceneudlejere og lignende skal have penge forud, og for at vi skal få tingene til at fungere, er vi nødt til at skaffe pengene til næste år på denne her måde, siger Jesper Hvidberg og fortsætter.

– Men vi gør det lige så meget, fordi vi synes, at det er interessant. Vi synes, at der skal ske noget i Skælskør.

Læs mere i Sjællandske lørdag.