Gode muligheder spoleret af skade

Gode muligheder spoleret af skade

Frederik Søgaard (til venstre) og Rasmus Kjær var tidligere på foråret med til at vinde EM for hold. Nu frygter parret en langvarig pause på grund af den skade Kjær pådrog sig i 1. runde af Swiss Open. Foto: Badmintonphoto

BADMINTON: Frederik Søgaard fra Team Skælskør og makkeren Rasmus Kjær stod med en god lodtrækning i denne uges Swiss Open, men alligevel blev turneringen i Basel en kort og bitter oplevelse for parret.

I 1. runde var danskerne ellers planmæssigt foran 21-16, 13-6 mod Koceila Mammeri og Youcef Sabri Medel fra Algeriet, da Rasmus Kjær landede uheldigt på venstre fod i en normalt harmløs situation.

I første omgang registrerede Frederik Søgaard da heller ikke, at der var noget galt.

– Han lander lidt akavet på foden, men det ligner ikke rigtig, der sker noget, siger Søgaard, der rystede skuffet på hovedet, da makkeren humpede ud af banen og kort efter var nødt til at trække sig.

– Jeg tror bare, jeg er træt af, at det sker, når vi spiller fint for tiden, og vi stod godt for en gangs skyld, siger Skælskør-spilleren med hentydning til lodtrækningen og mulighederne for et godt resultat i Schweiz.

Frederik Søgaard og Rasmus Kjær har tidligere døjet med skader på skift, men det seneste år har parret vundet fem internationale turneringer samt DM og kæmpet sig op som nummer 38 på verdensranglisten.

De 32 bedste er sikret deltagelse i de største turneringer på World Touren, så en lang pause vil være et stort tilbageslag. Så Frederik Søgaard krydser naturligvis fingre for at Rasmus Kjærs skade ikke er så slem.

– Han skal scannes hurtigst muligt. Det ligner nok, at vi er væk fra de kommende turneringer, men vi ved det ikke før scanningen, siger Frederik Søgaard, der i første omgang frygter afbud til Spain Masters og Orleans Masters.

Tæt danskeropgør

Swiss Open er også slut for Line Christophersen fra Dianalund.

Den danske mester måtte se sig slået 15-21, 21-23 af Mia Blichfeldt.

Line Christophersen overlevede tre matchbolde på stribe og sikrede sig en enkelt sætbold, men den afværgede Blichfeldt og nappede efterfølgende sejren i danskeropgøret på sin fjerde chance.

Dermed er Blichfeldt sidste tilbageværende danske damesingle i turneringen. Line Kjærsfeldt tabte nemlig i tre sæt til Goh Jin Wei fra Malyasia.

I herresingle kom Viktor Axelsen let videre, da Chico Dwi Wardoyo fra indonesien trak sig allerede ved 5-1 i første sæt.

Mixeddoublen med Mathias Christian og Alexandra Bøje er også klar til 2. runde, mens onsdagen bød på nederlag til Maiken Fruergaard/Sara Thygesen i damedouble, Hans-Kristian Vittinghus i herresingle samt Skælskørs Amalie Magelund og partneren Mathias Thyrri i mixeddouble. Det halve Skælskør-par tabte 18-21, 22-20, 17-21 til japanerne Yamashita Kyohei og Shinoya Naru – efter at have været bagud 17-20 i andet sæt.