Genbrugseksperten giver tips og tricks

Det skal være nemmere at genbruge, så Røde Kors Butikken i Skælskør har inviteret en ekspert til at give tips til “det gode genbrug”

Få tips og tricks fra genbrugseksperten

- Ved arrangementet den 2. februar vil man kunne blive klogere på “det gode genbrug”, lover Falk Bærentzen, der er daglig leder af Røde Kors genbrugsbutikken i Skælskør. . Foto: Elisa Hauerbach

Røde Kors Skælskør har arrangeret et offentligt møde med temaet ”Bliv ekspert i genbrug – på en aften”. Det foregår på Skælskør Bibliotek, torsdag den 2. februar om aftenen.

– Jeg håber at mange vil deltage i vores arrangement, hvor man blandt andet kan prøve at sortere og pris-sætte genbrugstøj, siger Falk Bærentzen. Foto: Elisa Hauerbach

Efter en kort præsentation af Røde Kors’s aktiviteter i Skælskør, vil butikskonsulent i Røde Kors, John Vestergaard, fortælle om Røde Kors’s genbrugsbutikker og den nationale organisering omkring genbrug og salg af genbrugsvarer.

Der vil også blive mulighed for at stille spørgsmål fra salen, og efterfølgende kan deltagerne være med til at sortere og prismærke indsamlet tøj.

Forskellige kundeprofiler

Røde Kors butikken i Skælskør er populær som aldrig før, og det kan man godt mærke på kundeflowet.

– Vi har lagt mærke til at der er flere kundebesøg end end før corona-nedlukningerne. Nogle vil gå og finde deres varer i fred, imens andre søger hjælp fra vores medarbejdere, der alle er frivillige. Vi ser flere forskellige kundeprofiler. Nogle køber tøj der “bare” skal være billigt, andre leder efter kvalitetstøj, som de kan have længe, men især de unges indkøbsvaner er markante. Det er som om de har fået øjnene op for genbrug, og kan bruge flere timer på at finde tøj herinde. Det er interessant at se, hvad de vælger og hvordan de sætter det sammen, når de er her, fortæller Falk Bærentzen, der er formand for Røde Kors i Skælskør og daglig leder af Røde Kors Butikken.

Han tilføjer, at kunderne hos Røde Kors, som hos andre forretninger i øvrigt må forvente at priserne bliver tilrettet i forhold til energipriserne, da det er blevet dyrt at holde butikken åben.

Brug for flere frivillige

Da Røde Kors har brug for flere frivillige i alle deres lokale aktiviteter, vil der på mødet også være mulighed for at skrive sig på interessekort for deltagere, som vil høre mere om at være frivillig eller ønsker at melde sig som frivillig.

Der er 25 frivillige på genbrugsbutikkens vagtskema, men Røde Kors i Skælskør søger flere, der vil deltage i det meget varierende, frivillige, arbejde. Foto: Elisa Hauerbach

– Vi vil gøre en del ud af at fortælle om det frivillige arbejde, og den glæde man selv får ved at være frivillig. Undersøgelser har vist, at man lever længere og får større livsglæde, hvis man indgår i sociale sammenhænge, som blandt andet frivilligt arbejde. Et af vores slogans er ”Vi har brug for dig, måske har du også brug for os”, pointerer Falk Bærentzen.

Arrangementet, torsdag den 2. februar, starter klokken 19 og varer til cirka klokken 21. Skælskør Bibliotek ligger på adressen Vestergade 4.

Røde Kors aktiviteter i Skælskør

Genbrugsbutikken På Nytorv 10, har 25 frivillige medarbejdere i fast vagtskema. Butikken har åbent hver tirsdag, onsdag, torsdag og fredag i tidsrummet klokken 10 -17, samt lørdag i tidsrummet klokken 10 -13.

Hver uge doneres mellem 600 og 1200 kilo tøj til Røde Kors i Skælskør. Cirka 200 kilo klargøres og sælges i butikken, resten sendes til centrallageret i Horsens.

Man kan indlevere sin tøjdonation direkte i butikken, lægge den i to opstillede containere uden for butikken, eller i en container ved byens Rema 1000.

Overskuddet fra Røde Kors butikkerne bruges til nødhjælp.

Ud over genbrugsbutikken har Røde Kors i Skælskør også aktiviteter som besøgstjeneste, nørklegruppe, tryghedsopkald, og den årlig julehjælp med fokus på børnefamilier.