Fridag omsat til topplacering

GOLF: Christian Jacobsen fra Korsør er på en delt førsteplads efter første runde af Esbjerg Open.

Christian Jacobsen vandt sin første professionelle turnering for et par måneder siden, og nu er Korsør-spilleren igen på førstepladsen. Foto: Ecco Tour

Christian Jacobsen vandt sin første professionelle turnering for et par måneder siden, og nu er Korsør-spilleren igen på førstepladsen. Foto: Ecco Tour

Foto: Flemming Astrup

Da Korsør Golf Klub i søndags mødte Næstved i 1. division, holdt Christian Jacobsen fri for at spare kræfter og være frisk til denne uges Esbjerg Open.

Næstved vandt divisionskampen, men alligevel ser det ud til at have været en ganske fornuftig beslutning for Christian Jacobsen. Torsdag fik vestsjællænderen i hvert fald en flot start på turneringen.

Korsør-spilleren var rundt i fem slag under par på Marbæk-banen i Esbjerg Golfklub, og den score var det kun Sebastian Friedrichsen fra The Scandinavian, der kunne matche, og dermed deler de to førstepladsen.

– Jeg starter lidt skidt ud med nogle dårlige slag på de første fire huller, men får kæmpet godt og er -2 på de huller. Efter hul 4 var det meget solidt, og jeg rammer mange fairways og greens, siger Christian Jacobsen, der blev noteret for seks birdies og en enkelt bogey undervejs.

– Planen i morgen er lidt det samme: Spil fornuftigt og slå den på de rigtige sider af pindene – og se om man ikke kan hole nogle puts, siger han.

For to måneder siden nappede Christian Jacobsen sin første sejr på Nordic Golf League, da han vandt UNICEF Championship på Lübker Golf Resort.

Bring på Challenge Touren

Victor Bjørløw fra Næstved Golfklub, den tidligere Sorø-spiller John Axelsen fra Smørum Golfklub, og de to lokale amatørlandsholdsspillere – Alexander Frances fra Møn og Frederik Birkelund fra Næstved – er også til start i Esbjerg.

Alle fire lagde fra land med en runde i -1, og det placerer kvartetten på en delt 16.-plads inden anden runde.

De 45 bedste efter fredagens 18 huller går videre til lørdagens finalerunde.

Christoffer Bring fra Næstved Golfklub hører også normalt til i Nordic Golf League, men i denne uge er den tidligere europamester inviteret med i Dormy Open på den europæiske Challenge Tour.

Turneringen spilles i Österåkers Golfklubb i Stockholm, og Christoffer Bring fik en pæn start med en åbningsrunde i ét slag under par.

Dermed er sydsjællænderen foreløbig delt nummer 51 blandt de 156 spillere på leaderboardet.