Jimmi Jørgensen (S) fyret efter 120 sygedage grundet rygsmerter efter fald under byrådsseminar på Kobæk Strand. Fyringen finder han i orden, men jagten på en diagnose og en scanning er for besværlig.
– Jeg har virkelig fået respekt for de mennesker, der har kroniske smerter. Det jeg er igennem er et sandt helvede, der slider enormt hårdt grundet de konstante smerter.
Sjællandske besøger det 58-årige socialdemokratiske byrådsmedlem Jimmi Jørgensen i hans lejlighed på Møllevangen. Før hen var han kendt som cyklende hjemmehjælper i hele Korsør, men nu kan han ikke cykle længere. Jobbet er han fyret fra. Og når han går, sker det i et meget langsomt tempo for at dæmpe smerterne fra ryggen.
– Jeg synes, at opsigelsen er helt ok. Efter 120 dages sygemelding er der jo stadig ingen tidshorisont for, hvornår eller om jeg overhovedet bliver i stand til at genoptage mit arbejde som hjemmehjælper, siger Jimmi Jørgensen. Han tilføjer, at hans chef er klar til at rive opsigelsen i stykker, hvis han har udsigt til at blive smertefri i løbet af opsigelsesperioden, der er på fire måneder.
De konstante smerter fra ryggen satte ind, da han faldt under et byrådsseminar med overnatning på Kobæk Strand i slutningen af januar.
– Jeg var gået i bad om morgenen, men havde ikke lagt et håndklæde ud på gulvet, hvor jeg heller ikke ser, at der er løbet vand ud på, da jeg træder ud af brusekabinen. Min fod glider. Jeg tænker kun på at beskytte mit hoved, så jeg falder meget hårdt direkte ned på ryggen, siger Jimmi Jørgensen.
Han sygemelder sig efter seminaret, søger læge og får røntgenfotograferet ryggen.
– På røntgenbilledet kan ikke umiddelbart ses noget brud, men der er slidgigt og skævheder, siger Jimmi Jørgensen.
Han får henvisning til en fysioterapeut. Til tider er smerterne så store, at selv ikke fysioterapeuten tør røre ved ryggen.
– Jeg forstå ikke, at det skal være så svært at få en MR-scanning, der meget bedre kan vise, hvis der er revner i ryggen, siger Jimmi Jørgensen. Han tænker, at det nok er for at spare penge, at MR-scanninger er så vanskelige at få.
– Jeg har jo stadig ingen diagnose og dermed en tidsgaranti for en behandling, men jeg håber da, at det ender med en MR-scanning, siger Jimmi Jørgensen. Ud over de fysiske smerter er det også psykisk svært for ham ikke at gå på arbejde.
– Man får ændret hele sin identitet. Jeg var jo vant til at gå på arbejde og gøre noget for folk, siger Jimmi Jørgensen.
Lægen har på et tidspunkt udskrevet morfin til Jimmi Jørgensen i et forsøg på at lindre smerterne.
– Det har jeg ikke ville tage med min baggrund som årelang misbruger. Jeg skal ikke ende som en statsnarkoman, lyder det bestemt fra Jimmi Jørgensen.