Et ordentligt brød i Norge

HÅNDBOLD: Sasser Sonn er klar til at tage fat på et norsk håndbold-eventyr, og den store stregspiller fra Slagelse har kun én ting at klage over efter skiftet til Kristiansand Topphåndball.

Sasser Sonn begyndte sin håndboldkarriere i Slagelse og kom siden på kontrakt i Bjerringbro-Silkeborg. I en periode var han udlejet til Lemvig-Thyborøn, og nu er han smuttet endnu længere nordpå. Stregspilleren har indgået en treårig aftale med Kristiansand Topphåndball i Norge. Privatfoto

Håndboldspilleren Sasser Sonn er næsten to meter høj, og vægten ligger omkring de 115 kilo.

Med andre ord er stregspilleren fra Slagelse et ordentligt brød.

Og ironisk nok er “et ordentligt brød” netop, hvad den 21-årige vestsjællænder savner allermest lige nu.

– Jeg skal have have gang i noget bagning. Det er jo ikke til at få rugbrød heroppe, og det er jo halvdelen af min diæt, siger Sasser Sonn med et grin.

Slagelseaneren har skrevet under på en treårig aftale med den norske ligaklub Kristiansand Topphåndball, og selv om der stadig er et par uger til træningsstart, er han allerede flyttet ind i en lejlighed i byen sammen med sin kæreste, der er sygeplejerske.

– Vi bor i en nyrenoveret lejlighed lige i centrum. Det er tæt på supermarkeder, gågaden, havnen og hospitalet, hvor min kæreste arbejder. Så det spiller bare max. Det er som en god gevinst på en lotto-kupon, og vi kan slet ikke få armene ned, siger Sasser Sonn, der kun kan komme på ét minus.

Manglen på rugbrød.

– Havde jeg vidst det, havde jeg Fandeme sagt nej…, lyder det med et grin.

Norske klubber opruster

Sasser Sonn kommer fra et ophold i Bjerringbro-Silkeborg. Her var han på kontrakt i tre år, men det blev ikke til så meget spilletid, som han havde håbet.

Det skulle gerne ændre sig i Kristiansand.

– Jeg er købt ind som førstevalg på stregen, så jeg får noget mere ansvar. Jeg glæder mig til at være mere med i tingene omkring holdet og sætte mit præg på spillet. Så skiftet til Kristiansand er det naturlige skridt videre for mig, siger Sasser Sonn, der også blev lokket til klubben på grund af den generelle satsning i norsk herrehåndbold.

– Niveauet er ikke helt som i den danske liga, men det er ved at blive godt. Der er gang i en kæmpe udvikling, og alle klubber opruster. Der er for eksempel Kolstad-projektet, der har hentet næsten et helt norsk landhold til Trondheim, siger han.

– Så det var også med i mine overvejelser, at jeg kan blive testet i en klub, der ikke er fantastisk stor, og samtidig få mulighed for at spille mod store profiler.

Springbræt til noget større

Indtil videre selvtræner Sasser Sonn i fitnesscentret og de norske fjelde, men 20. juli går det løs med den første rigtige arbejdsdag i den ambitiøse klub.

Her venter en masse nye holdkammerater – blandt andre tre andre “nynorske” danskere: Anders Lynge Hansen, Oliver Hamann-Boeriths og Mikkel Sandholm.

De skal nå at blive sammenspillet inden sæsonpremieren 4. september, og forberedelserne byder blandt andet på deltagelse i den store træningsturnering Generation Handball i Viborg i starten af august.

– Målet er slutte blandt de fem-seks bedste i ligaen i denne sæson, men i næste sæson vil man gerne kvalificere sig til Europen League. Det er der kæmpe fokus på i klubben, siger Sasser Sonn, der håber at succes i det norske, man være et springbræt til endnu større udfordringer.

– Jeg kunne da godt tænke mig at komme til Tyskland, Frankrig eller Portugal og stå i front for en stor klub dernede. Det er drømmen. Men det her er en god start i en ansvarsfuld rolle. Kristiansand virker som en rigtig håndboldby, der er god interesse for holdet, klubben er topprofessionel – og den er på vej opad, siger han.