Et mylder af jubilæmsgæster med til at fejre Skælskør Brugsforening

Skælskør: Allerede 25 minutter efter åbningstid var alle blomster revet væk, og der blev drukket kaffe og spist rundstykker i et væk i SuperBrugsen i Skælskør, der lørdag havde inviteret til jubilæumsfest i anledning af Skælskør Brugsforenings 100-års jubilæum.

– Jeg var her halv-ni og fik at vide, at alle 100 blomster allerede var givet væk, lød det fra en morgenfrisk kunde, der i stedet fik sig et af de mange stykker smurte rundstykker, der gavmildt blev delt ud til dagens første kunder i butikken, der var pyntet op med talrige dannebrogsflag i både loft og på gulv.

På parkeringspladsen udenfor Superbrugsen holdt Londonbussen parkeret, og her blev pandekagerne i en lind strøm serveret ud af et par af busvinduerne til de jubilæumsgæster, der ikke var kommet tids nok til kaffe og brød. Og ved indgangen til SuperBrugsen stod ballonklovnen Pailette i festligt skrud og opfyldte ethvert barns drøm om et ballondyr.

Travlhed var der også andetsteds på parkeringspladsen ved SuperBrugsen, hvor endnu en international bus fra Danmarks Busmuseums store arsenal af historiske busser fra nær og fjern holdt parkeret – nemlig Pariserbussen. Allerede længe før første afgang kl. 11 var de omtrent 40 både siddende og stående pladser i bussen besat, og med Ole Vang, direktør for Danmarks Busmuseum, ved rattet og Lisbet Vangkilde Nielsen, bestyrelsesformand i Skælskør Brugsforening, som guide, gik turen rundt i Skælskør til de steder, hvor Skælskør Brugsforening har sat sine historiske fodaftryk. En hyggelig tur på et kvarters tid, hvor gæsterne blev budt på både bobler og kransekage undervejs. En tur der i øvrigt blev gentaget tre gange i løbet af lørdagen.

Som en festlig afrunding på dagen marcherede Skælskør Marinegarde gennem byen med sidste stop ved SuperBrugsen kl. 14, hvor selve jubilæumsreceptionen i stedet gik i gang med masser af glade gæster, der gerne ville være med til at fejre, at Skælskør nu har haft sin egen brugsforening i 100 år.