Elever serverede sig selv

Receptionisterne havde iført sig brede smil, da de bød gæsterne på ZBC's kokke- og tjenerskole på Valbyvej velkomne til en af de to, årlige karrieredage, og eleverne kreerede den ene lækkerbidsken efter den anden for at gøre et godt indtryk. Gæsterne var arbejdsgivere i hotel-, restaurant- og kantinebranchen på hele Sjælland, ligesom eleverne kom fra ZBC's gastronomiske afdelinger på hele øen.

Egentlig er det mest arbejdsgiverne, der skal imponere eleverne på grundforløbs-uddannelserne, for der er flere elevpladser, end der er elever til.

– Der er rigtig stor efterspørgsel på elever lige nu, og det har der været et par år, så arbejdsgiverne, der kommer her, kommer forrest i køen, fortalte praktikkonsulent på ZBC, Lene Humlebæk.

Den kendsgernening havde dog ikke fået eleverne til at slappe af, for det gælder under alle omstændigheder om at gøre et godt indtryk, og at den rigtige elev finder sammen med det rigtige praktiksted.

– Hvis den rigtige dukker op, har vi en plads. Vi vil i hvert fald gerne have en elev, fortalte Stefan Hedegaard fra Restaurant Herthadalen i Lejre, mens køkkenchef Jacob Laursen fra cafeteriet på Gardehusarkasernen i Slagelse var på udkig efter en eller to caterelever.

– De skal kunne det hele, som han sagde.

Gastronomielev Carina Kelter fra Herlufmagle vil være krænsen, når hun efter grundforløbet skal i praktik til januar. Heller ikke selv om der er overskud af praktikpladser.

– Man er vel altid lidt nervøs. Jeg er åben for hvorsomhelst geografisk. Det vigtige er at gøre uddannelsen færdig, forklarede hun.

Carina Kelter er 43 år og har tidligere arbejdet i kantinen hos Gladsaxe Politi. Det var, inden hun flyttede på landet med sine børn.

– Nu er det på tide, at Lillemor får uddannelsen, og min drøm er at starte »Madbussen«, som skal køre rundt med mad til arbejdspladser, fortalte hun.