– Jeg har her til formiddag indgivet konkursbegæring, og personalet er informeret. Det er ikke nogen nem beslutning, men i lyset af hele corona-situationen er det den eneste ansvarlige beslutning.
Sådan lyder det fra en meget berørt Jens Würtz, da han ringer til avisen mandag formiddag.
Både Hotel Lillevang og Restaurant Thorkild lige overfor har nu lukket og ventes ikke at åbne igen. Der er stadig campingvogne på pladsen, men også de ventes at forsvinde snart.
Foruden forpagterparret Jens og Birgit Würtz har hotellet haft syv-otte fastansatte, som nu mister deres job.
– Der er desværre ikke andet at gøre, når indtægterne udebliver. Vi har månedlige omkostninger til løn og drift for omkring en halv million, og det kan naturligvis ikke fortsætte uden indtægter, siger han.
Det har ikke været muligt at få del i regeringens hjælpe- og støtteordninger, og den seneste corona-stramning var det sidste strå.
– Økonomien hænger overhovedet ikke sammen længere, og jeg kan jo ikke blive ved med at have røde tal på bundlinjen, konstaterer han.
Alt ødelagt af corona
Som tidligere fortalt i avisen har den driftige entreprenør i løbet af ganske få år forvandlet det gamle og nedslidte Slagelse Vandrehjem til et moderne og gennemrestaureret hotel. Han har skabt Restaurant Thorkild fra bunden, en stor mini-golfbane i haven foran hotellet og gennem årene lavet mange nye tiltag for igen at sætte liv i de stolte gamle bygninger.
Senest har han hen over sommeren forsøgt at skabe hyggeaftener med grill og live-musik, hvilket dog afstedkom nogle naboklager, som lagde en dæmper på musikken.
Jens Würtz havde også mange planer om at lave en rigtig tysk Oktoberfest-stemning i næste måned samt skabe en masse julehygge i december måned.
Men alle disse planer er nu opgivet – på grund af coronaen.
– Gæsterne tør ikke komme længere, og vi har fået rigtig mange aflysninger på større arrangementer. Vi har også kontaktet alle dem, som havde booket lokaler og informeret dem om situationen, siger han.
Der skal normalt rigtig meget til at slå Jens Würtz ud. For et års tid siden kæmpede han også med en livstruende sygdom, som han overvandt.
– Men det her kan vi simpelthen ikke kæmpe imod længere, siger han med henvisning til konsekvenserne af coronaen.
Både han og fru Birgit har besluttet at tage over til familien i Jylland i en tid, mens situationen bearbejdes.
– Vi er ganske enkelt helt udbrændte. Det er næsten ligesom at miste et barn, slutter Jens Würtz.