Efterlysning: Har du et 10 meter højt juletræ?

Hvis du har et 10 meter højt juletræ i din have, som du gerne vil forære bort, kan det komme til at stå på en af kommunens torvepladser.

Har du et 10 meter højt juletræ, kan det måske komme til at stå på en af de store torvepladser i Slagelse Kommune - som her på Schweizerpladsen. Foto: Kim Rasmussen

Har du et 10 meter højt juletræ, kan det måske komme til at stå på en af de store torvepladser i Slagelse Kommune - som her på Schweizerpladsen. Foto: Kim Rasmussen

Har du et 10 meter højt juletræ, kan det måske komme til at stå på en af de store torvepladser i Slagelse Kommune – som her på Schweizerpladsen et tidligere år. Foto: Kim Rasmussen

Julen står inden længe for døren, og snart fylder julestemningen gader og stræder.

Som andre år kommer store juletræer – de såkaldte torvetræer – til at stå på eksempelvis Schweizerpladsen i Slagelse.

I år har det til gengæld ikke været muligt at få alle de efterspurgte juletræer.

Derfor bliver der nu taget alternative metoder i brug for at få fat i de juletræer, så det også kan blive jul i år.

Slagelse Kommune efterlyser således en juletræskandidat til at stå på en af torvepladserne i kommunens tre købsstæder.

– De sidste 10-12 år har vi kunnet købe dem lokalt, men det har knebet i år, hvor vi ikke har kunnet skaffe tilstrækkeligt med træer via de sædvanlige kanaler, siger Lasse Fjeldsted, projektleder for driftsplanlægning i Center for Miljø, Plan og Teknik i Slagelse Kommune.

Han tilføjer, at Entreprenørservice i Slagelse Kommune kan komme og fælde træet og samtidig fjerne den tilbageværende stub – eller efterlade den som minde, hvis det ønskes.

Som på mange andre områder i kommunen har udgifter til juletræer til torve og pladser også lidt under den kommunale sparekniv, således at der nu kun bliver stillet ét op i hver af kommunens købsstæder.

– Vi er nede på samlet at skulle bruge tre. Vi har fået gode tilbud på to, så vi mangler det sidste, forklarer Lasse Fjeldsted.

Skovtræer, nej tak

De høje grantræer, der står tæt i skovene rundt omkring er ikke en holdbar løsning, forklarer Lasse Fjeldsted.

– I skovene står de tit, så de rager ind over hinanden og faktisk ødelægger hinanden lidt. Så er det bedre med træer, der har stået frit. De er pænere, siger han afslutningsvis.

Har du et 10 meter højt juletræ i din have, som du gerne forærer bort, send da en mail med billeder af træet til asjak@slagelse.dk.