Bitter sæsonafslutning

Badminton: Slagelse tabte 3-10 til et forstærket Hvidovre-hold, og det klare nederlag sendte vestsjællænderne ned i 3. division.

Bitter sæsonafslutning

Frederik Fibiger vandt første sæt over Andi Fadel Muhammad, der kun har tabt en enkelt single i 1. division. I det lange løb kunne Slagelse-spilleren da heller ikke true den stærke Hvidovre-spiller, men fik dog revanche i herredouble. Foto: Claus Rasmussen

Foto: Claus Rasmussen

I begyndelsen af marts var Mette Werge og Andi Fadel Muhammad med til at sikre Hvidovre oprykning til Badmintonligaen, og gennem hele sæsonen har de været fast inventar på klubbens førstehold.

Mette Werge har spillet samtlige holdkampe, mens Andi Fadel Muhammad har misset en enkelt, og tilsammen har de kun tabte seks af deres i alt 38 kampe i den næstbedste række.

Derfor havde Slagelses træner Simon Kamper ikke lige regnet med at se de to på banerne, da vestsjællænderne mødte Hvidovre 2 i sæsonens sidste kamp i nedrykningsspillet fra 2. division.

Med både Werge og Muhammad var flyttet ned, og det kunstgreb styrkede holdet nok til at slå Slagelse 10-3 og samtidig sikre sig en ny sæson i rækken på bekostning af vestsjællænderne.

Slagelse skulle bare vundet fem kampe for at blive i rækken, men med modstandernes holdopstilling, var det ikke realistisk, mener Simon Kamper, der i øvrigt hæfter sig ved, at Hvidovres sidste 1. divisionskamp mandag aften er uden betydning.

– Hvidovre jublede over at blive i 2. division. Og det er jo også godt for dem. Det er bare ikke på grund af deres andetholdsspillere, at de blev oppe, men fordi de hev to faste førsteholdsspillere ned, siger Simon Kamper.

– Jeg var frustreret, irriteret og ked af det efter kampen. Det var hårdt. Det var noget andet, hvis vi havde tabt til deres andethold, men det er ærgerligt at kæmpe en hel sæson og stå med gode chancer for at klare sig i sidste spillerunde mod Hvidovres andethold – og så er det bare ikke Hvidovres andethold, man skal spille mod…

Ærgerligt for turneringen

Slagelse havde vundet de tre første kampe i nedrykningsspillet og havde håbet at gå gennem slutspillet som ubesejret. Nu endte det så i stedet med sæsonens største nederlag – og nedrykning til 3. division.

– Vi er ærgerlige over at rykke ned, men det skal vi nok håndtere, siger Simon Kamper, der til gengæld ikke er tilfreds med, at Hvidovre opstilling efter alt at dømme holder sig inden for reglerne.

– Jeg synes det er ærgerlig for holdturneringen, og vi vil kontakte holdturneringsudvalget, for jeg tror ikke, det er meningen, at det er den her måde en sæson skal afgøres på, siger Slagelse-træneren.

Helt sort var lørdagen dog ikke for vestsjællænderne. Klubbens andethold sikrede sig nemlig oprykning til danmarksserien, og det løftede trods alt stemningen ved afslutningsfesten en smule.

– Vi er glade for, at andetholdet kom op, så champagnen kom frem til sidst, siger Simon Kamper, der altså havde en bitter smag i munden i forvejen.

2. division, nedrykning

Hvidovre 2 – Slagelse: 10-3

1. MD: Tobias Stegman Rønbøg/Drifa Hardardottir – Mads Kristensen/Zenia Sentow 21-14 21-16

2. MD: Calle Fredholm/Amina Lysenko – Rasmus Brix Jensen/Cecilie Sentow 21-12 2112

1. DS: Mette Werge – Sofie Fibiger 21-6 21-13

2. DS: Trille Tanghøj – Maja Bech 21-9 21-17

1. HS: Andi Fadel Muhammad – Frederik Fibiger 18-21 21-8 21-7

2. HS: Nicolaj J. Wolf – Frederik Bilenberg Olsen 21-14 21-12

3. HS: Andreas Jakob Lindkvist – Morten Hougaard Prüsse 18-21 15-21

4. HS: Villads Leit – Nikolaj Westrup 21-14 21-6

1. DD: Mette Werge/Amina Lysenko – Maja Bech/Zenia Sentow 21-16 21-13

2. DD: Drifa Hardardottir/Trille Tanghøj – Sofie Fibiger/Cecilie Sentow 12-21 16-21

1. HD: Andi Fadel Muhammad/Tobias Stegman Rønbøg – Frederik Fibiger/Mads Kristensen 13-21 12-21

2. HD: Andreas Jakob Lindkvist/Calle Fredholm – Morten Hougaard Prüsse/Nikolaj Westrup 21-23 21-13 21-7

3. HD: Villads Leit/Nicolaj J. Wolf – Rasmus Brix Jensen/Frederik Bilenberg Olsen 21-18 21-16