Bevægelsen forsvandt med ny skolereform

Børn fra SFO Fristedet jubler efter sejren i en bordtennis-turnering for nogle år siden, men den slags aktiviteter er der ikke mere tid til. Privatfoto
Børn fra SFO Fristedet jubler efter sejren i en bordtennis-turnering for nogle år siden, men den slags aktiviteter er der ikke mere tid til. Privatfoto

Nu er der gået to hele år siden skolereformens indførelse, og man må desværre konstatere, at børnene i Slagelse Kommunes skolers SFO'er har mistet rigtig rigtig mange timers bevægelse på årsplan.

Det skriver tidligere leder af Stillinge Skoles SFO, Jørgen Grønne Jørgensen, Kristinelundsvej 12 i Slagelse, i et længere indlæg til avisen.

Grønne stod blandt andet bag de store fodboldstævner og bordtennis turneringer på Stillinge Skoles SFO, hvor mange hundrede boldglade børn deltog. Disse stævner er i dag pist væk.

– Det var super populære stævner, som var med til at markedsføre Stillinge Skole og Slagelse Kommune. SFO Søndenvindens gamle hæders kronede hockey turnering, som blev startet op i 80'erne er også forsvundet. Antvorskovs SFO's drabelige og udfordrende rollespils træf om »kongedømmet« over Slagelse Lystskov er også væk, konstaterer Grønne.

Når så mange timer bevægelse forsvinder, har det ifølge Jørgen Grønne sin pris.

– Alle ved efterhånden at bevægelse og motion er alfa omega for både krop og sjæl, og er med til at forebygge mange dårligdomme, så at sætte bevægelsen for børnene ned, kan på sigt få ganske alvorlige konsekvenser, mener han.

Det er den nye skolereform, som har ændret vilkårende i skolefritidsordningerne:

– Den længere skoletid er fyldt med endnu flere krav og faglighed, så chancer for at leve op til fortidens store bevægelses succes i skoletiden, er yderst begrænset i den nuværende ramme, mener Grønne.