Atter busser til lægecentre

Det bliver igen muligt at komme til lægecentrene via bussen i både Korsør og Slagelse. Men først fra december. Arkivfoto
Det bliver igen muligt at komme til lægecentrene via bussen i både Korsør og Slagelse. Men først fra december. Arkivfoto

Mange borgere i Slagelse kommune har været frustrerede over den nye busplan – ikke mindst på grund af manglende betjening af flere lægecentre – og det bliver der nu ændret på.

Kommunen imødekommer nu ønsker fra blandt andet Ældrerådet og Handicaprådet om at genindsætte busser til lægecentret på Nordvangen og i boligområdet ved Linde Allé og Tyreengen i Korsør. Fra december, når den nye køreplan træder i kraft, kommer der også til at køre busser på Sdr. Stationsvej i Slagelse, hvor der ligger et ældrecenter og et lægecenter.

Budget uændret

Landdistrikts-, Teknik- og Ejendomsudvalget har på udvalgets møde den 7. april behandlet sagen vedrørende busruterne, og udvalgets formand, Henrik Brodersen (DF), siger:

– Vi har forholdt os til de mange henvendelser og har derfor besluttet at imødekomme ønsket om, at der i fremtiden kommer til at køre busser på Nordvangen og Linde Allé, samt at der også vil køre busser på Sdr. Stationsvej i Slagelse ved køreplanskiftet til december.

Slagelse Kommune skal senest 1. maj afgive bestilling på kollektiv bustrafik til Movia, og de nye ruter træder i kraft til december.

Udgangspunktet er, at kommunens budget til buskørsel er uændret. Der er altså ikke lagt op til udvidelse af buskørslen.