Anklaget for at yde ulovlig erhvervsstøtte: Afgørelse venter lige om hjørnet

Det er grunden her, hvor den tidligere godsbanebygning lå, der er omdrejningspunktet. Ankestyrelsen har snart tid til at behandle klagen fra 2017, lyder det.
Det er grunden her, hvor den tidligere godsbanebygning lå, der er omdrejningspunktet. Ankestyrelsen har snart tid til at behandle klagen fra 2017, lyder det.

Bevægede Slagelse Kommune sig på kant af loven, da den i 2017 først købte en grund af DSB ved Sdr. Stationsvej for derefter at sælge den videre til Professionshøjskolen Absalon for et beløb, der ligger væsentligt under summen af de udgifter, skatteyderne efterfølgende måtte hæfte for?

Det svar er nu endelig undervejs, bekræfter Ankestyrelsen i en skrivelse til tidligere byrådsmedlem for Enhedslisten Jørn Melchior Nielsen, der i kølvandet på sagen i sommeren før kommunalvalget klagede over sine kolleger til tilsynet.

Enhedslisten vil have undersøgt, om politikere, byråd og økonomiudvalg har brudt principperne i kommunalfuldmagten. Mere præcist vil partiet have afklaret, om Slagelse Kommune ydede ulovlig erhvervsstøtte eller blot var en dårlig forhandler, som kommunalforsker Roger Buch, Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, beskrev det, da sagen kørte.

– Det er vores skatteydere, som får regningen for, at visse politikere ikke kan finde ud af at holde styr på pengene, rasede politikeren for nu halvandet år siden, da han blandt andet harcelerede over, at kommunen stod til at tabe 20 millioner kroner på salget, idet kommunen som følge af nogle yderligere forpligtelser blandt andet skal stå for at råde bod på forurening.

Professionshøjskolen skal bruge grunden, der tidligere husede den nu nedrevne godsbanebygning, til et 9000 kvadratmeter stort campus. Ifølge en hensigtserklæring fra efteråret 2016 lød prisen på 9,9 millioner kroner.

De reelle kommunale udgifter anslås dog til at ramme det tredobbelte.

Jørn Melchior Nielsen har ad flere omgange rykket Ankestyrelsen for et svar. Sidste år i april vendte styrelsen tilbage med meddelelsen om, at det ville tage yderligere seks til otte måneder at behandle sagen.

Det tager dog tilsyneladende noget længere tid, og i et svar fra den 4. februar år lyder det nu, at forventningen er, at behandlingen kan ske inden for den næste måneds tid.