300 gik gennem majslabyrint

Skælskør: Prøv at "blive væk" – uden at det er rigtig farligt. Det tilbud sagde omkring 300 både store og små ja til søndag – og det blev en stor succes, som forhåbentlig bliver gentaget fremover.

– Vi er jo alle blevet så rasende civiliserede og render rundt med GPS'er og mobiltelefoner, så vi bliver jo aldrig væk mere. Her får man så en naturoplevelse, hvor man pludselig kan sige: Hold da op, jeg aner ikke, hvor jeg er henne, siger arrangøren, Kirsten Rasmussen fra Skælskør Bibliotek

Ideen fik hun efter en ferietur i Frankrig, hvor familien boede ved siden af en stor majsmark.

– Så hvorfor ikke prøve det her i Tystofte og så lave en sjov dag ud af det, siger Kirsten, der har fået masser af opbakning og hjælp til arrangementet fra de lokale.

Marken er velvilligt stillet til rådighed af majsavler Peter Brødsgaard – og den måler 250 gange 200 meter. Det lyder måske ikke af alverden – men man skal jo følge de dertil indrettede små stier, og så bliver turen lige pludselig ganske lang.

Arrangementet sluttede klokken 16 søndag eftermiddag – og Kirsten lovede, at man går turen igennem for at sikre sig, at ingen er blevet rigtig væk.